HISTORIE: De fleste kjendisene som ligger i senga har en historie med Kanye West eller kona hans Kim Kardashian. Foto: Xposure

Kanye West provoserer med nakne kjendiser i musikkvideo

Kanye West er ikke redd for å sjokkere. I en ny, kontroversiell musikkvideo ligger nakne kjendiser strødd rundt ham og kona Kim Kardashian. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

 • Maria Abdli

Artikkelen er over tre år gammel

Fredag slapp Kanye West den kontroversielle musikkvideoen til låten "Famous". I en svær seng ligger det som tilsynelatende er en rekke berømtheter, som Rihanna, Taylor Swift og Chris Brown. Også tidligere President George W. Bush, Bill Cosby og presidentkandidat Donald Trump er å finne i videoen, delvis tildekket av et laken.

Mange av kjendisene som figurerer i videoen har en historie med West - på den ene eller andre måten.

MTV-Skandalen: Da Kanye West stormet scenen og kuppet Taylor Swift sin tale

Twitret «I`ll wait» om videoen

Det er ikke kjent om noen av de de ti kjendisene faktisk deltok i filmen, men det er nok nærliggende å tro at de fleste - om ikke alle, er skapt av voks eller laget av dobbeltgjengere og dataeffekter. Det i seg selv er imidlertid nok til å skape kontrovers. Det er heller ikke kjent om de faktisk visste til prosjektet på forhånd.

En rekke medier som Daily Mail skriver om en nå slettet Twitter-melding, hvor rapperen skrev: "Can someone sue me already #I'll wait".

Les også: Kanye West går bananas på Twitter

Saken fortsetter under bildet

KONTROVERSIELL: Kanye West er ikke redd for å provosere. Dette bildet er tatt under en konsert i Bergen i 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen VG

Den første av kjendisene som uttalte seg offentlig om saken var Chris Brown, som i videon var plassert mellom eks-kjæresten Rihanna - som han banket om i 2009 - og Taylor Swift. I en instagrampost skriver han at Kanye West er "gal, talentfull, men gal", fulgt av smilefjes.

For øvrig er både Rihanna og Chris Brown gjestevokalister på Wests ferskeste album «The Life of Pablo».

https://www.instagram.com/p/BHEN7Hjg6Vv

Handler om berømthet

Musikkmagasinet Rolling Stone kaller prosjektet for noe av det mest kontroversielle i rapperens karriere, og tror videoen er inspirert av Vincent Desiderios maleriet «Sleep» fra 2008.

I et intervju med Vanity Fair, forklarer West at videoen handler om berømthet. Det er nærliggende å tro at de ti kjente personlighetene som ligger blant lakenene sammen med ham og kona Kim Kardashain, ikke er valgt ut tilfeldig blant kjendispersonlighetene. Nesten alle i filmen har en historie med Kanye West. Caitlyn Jenner er en del av Wests familie Ray J figurerte i den mye omtalte sextapen med Kim Kardashian, Amber Rose var kjæreste med West fra 2008 til 2010 , og George W. Bush ble i sin tid tilbake anklaget av West for å ikke bry seg om mørkhudede etter orkanen Katrina.

Spilte inn sexvideo med eksen: Kim Kardashian angrer

Takker kjendisene -fordi de er kjente

– Kanskje jeg kunne ha vært venn med George Bush i et eller annet alternativt univers. Jeg kunne ha vært hans svarte O.J. Simpson-venn på golfbanen, sa West i intervjuet med Vanity Fair.

Han rapper også om Tayler Swift: "I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous".

Om henne synger han blant annet at han at han gjorde henne berømt, noe CNN og andre medier mener kan være en mulig referanse til en episode i 2009 da West avbrøt Swift på scenen under MTV Music Video Awards.

Spøkte: Taylor Swift om Kanye West-skandalen

På slutten av videoen kommer West med en takk til kjendisene - fordi de er berømte.

Leste du denne? Norge er best for Kanye West

Les også

Mer om

 1. Kanye West
 2. Kim Kardashian
 3. Bill Cosby
 4. Underholdning
 5. Rihanna
 6. Taylor Swift
 7. Twitter

Flere artikler

 1. Pluss content

  Kanye West provoserer med «nakne» kjendiser i musikkvideo

 2. Bush-talsmann om Kanyes nakenvideo: - Det er ikke ham

 3. Taylor Swift vurderer politianmeldelse av Kanye West

 4. Kanye West bryter stillheten om Swift-feiden

 5. Kontroversiell Kanye West-video ble kunstinstallasjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder