PRIVAT: Prince var kjent for å være eksentrisk og ga sjelden intervjuer. Dette bildet er fra en pressekonferanse i L. A. i forbindelse med et plateslipp i 2005. Foto: REUTERS

Amerikanske medier: Fant piller hjemme hos Prince

Etterforskerne skal ha funnet reseptbelagte medikamenter hjemme hos den døde superstjernen og har bedt om hjelp fra narkopolitiet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NBC, ABC, CBS, People, TMZ, Vanity Fair og USA Today er bare noen av mediene som de siste timene har rapportert om funnet. Politiet har ennå til gode å bekrefte at opplysningene stemmer.

Det er uansett for tidlig å si om piller er årsaken til at Prince døde. Først når den endelige obduksjonsrapporten foreligger om noen uker, får verden visshet i hva som satte punktum for musikerlegendens liv.

Sheriffen i Carver County i Minnesota, som i forrige uke møtte pressen rett etter obduksjonen, skal ifølge USA Today ha bedt det føderale narkotikapolitiet om bistand for å kartlegge hvor medikamentene kommer fra, og hvilke resepter som Prince var i besittelse av.

IKON: Prince Rogers Nelson (1958-2016). Foto: AP

TMZ: Var avhengig

Nettstedet TMZ, som var aller først ute med å melde om superstjernens brå død torsdag for en uke siden, skriver at Prince skal ha vært avhengig av det smertestillende opiatet Percocet i mange år.

Ikke navngitte kilder med tilknytning til Prince sin familie, hevder at sangeren fikk resept på det middelet i 2009 – i forbindelse med hoftesmerter.

En rekke medier har rapportert at Prince avsto fra hofteoperasjoner fordi han som medlem av trossamfunnet Jehovas vitner ikke ville ha blodoverføring. TMZ skriver imidlertid at Prince var gjennom en operasjon i 2010, men at han da allerede var rukket å bli avhengig av Percocet.

Svogeren: Prince jobbet 154 timer i strekk

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det amerikanske kjendisnettstedet hevder også at en overdose Percocet var årsaken til at Prince fikk et illebefinnende, og at flyet hans måtte nødlande seks dager før verden fikk nyheten om hans bortgang.

Myteomspunne Paisley Park: Her levde og døde Prince

«Han er død», sa den ikke navngitte mannen som ringte nødsentralen fra artistens hjem, Paisley Park Studios i Chanhassen, kl. 09.43 lokal tid torsdag. Da politi og redningspersonell rykket ut, var det allerede for sent. Prince, som ble funnet livløs i en heis i sitt eget platestudio, ble erklært død en halv time etter nødoppringningen.

57-åringen ble bisatt og kremert i stillhet i forrige uke.

Politiet har offentliggjort en utskrift av samtalen.

Prince etterlater seg en formue på nærmere 2,5 milliarder kroner. Verdien vil sannsynligvis stige, siden artisten også hadde flere tusen uutgitte sanger.

Lest denne? Prince kan ha reddet Eric Claptons liv

Superstjernen var ikke gift og hadde heller ikke foreldre eller barn i live. Det er angivelig hans eneste helsøsken, Tyka Nelson (55), som vil sitte igjen med brorparten av arven, som ellers vil fordeles mellom hans øvrige halvsøsken – hvis han ikke etterlot seg noe testamente. Ifølge Tyka Nelson gjorde han ikke det.

Beyoncé får kjeft: Beskyldes for å ta oppmerksomheten fra Prince

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder