Norske rockestjerner hyller Guns N' Roses

(VG Nett) Når en av verdens største rockeikoner Axl Rose fyller 50 slår norske artister seg sammen for å hylle han.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I forbindelse med at Guns N' Roses-vokalisten Axl Rose rundet 50 år 6. februar har noen av landets fremste rockemusikere fra blant annet Kvelertak og Datarock slått seg sammen og laget en hyllest til musikklegenden.

VGTV: Eäzy Böyz - «It's So Easy»

Bandet er satt sammen av NRK-programmet Lydverket og kaller seg Eäzy Böyz og sammen har de gjort en coverversjon av Guns N' Roses-låten «It's So Easy» som vises på NRK2 i kveld kl. 20.45.

Det er Vidar Landa fra Kvelertak, Tarjei Strøm fra Datarock, Tommy Reita fra El Cuero, Thomas Felberg fra WE og Amund Maarud som spiller på videoen, som Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark karakteriserer som et superband.

El Cueros album «From Mountains to Sand» fikk terninkast fem i VG, mens Kvelertak får skryt fra metallkjempene Mastadon.

- El Cuero er ute med et fantastisk hardrockalbum akkurat nå, Kvelertak er det beste livebandet i landet og det er en rekke andre solide musikkere med her, sier Slettemark.

LES OGSÅ: Mastodon: - Kvelertak høres ut som oss

Låten kommer fra albumet «Appetite For Destruction», som snart har 25-årsjubileum. På albuemet er også sanger som «Sweet Child O Mine» og «Paradise City».

- Bandet har selv kranglet og diskutert hvilken låt de skulle spille, så dette blir veldig bra, sier Slettemark.

Hvilket norsk rockeband som er best har han imidlertid vanskeligheter med å svare på.

- Oi, det er et vanskelig spørsmål, jeg må nesten nevne flere. Backstreet Girls er legendene og jeg gleder meg til å se Turbonegro gjenforent, sier Asbjørn Slettemark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder