I NORGE: 27. mai holdt Cliff Richard konsert i Oslo Spektrum. FOTO: TROND SOLBERG/VG Foto:Trond Solberg,VG

Sir Cliff Richard klar med ny turné

Få uker etter at Cliff Richard (74) fikk huset sitt ransaket av  politiet på grunn av et påstått seksuelt overgrep annonserer artisten 12 nye konserter.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nå har han bestemt seg for å legge ut på turné i Storbritannia for å feire sin egen 75-årsdag, melder Sky News.

Totalt skal Richard holde 12 konserter, og den første finner sted i Birmingham Symphony Hall i september neste år.

I august ble sangeren avhørt av politiet om et påstått seksuelt overgrep på en ung gutt og de utførte en husranskalese. Ifølge britisk presse ble 74-åringen intervjuet av det lokale politiet, men han ble ikke arrestert eller siktet i saken. Artisten har hele tiden sagt at anklagene er falske.

Måneden etter gikk politiet ut og beklaget til Richard at BBC filmet ransakelsen av huset hans.

- Vi hadde en jobb å gjøre, men jeg beklager til Sir Cliff dersom vi var ufølsomme i måten vi gjorde jobben på, sa politimester i South Yorkshire-politiet, David Crompton under en høring i innenrikskomiteen i det britiske parlamentet.

Sir Cliff Richard er blant Storbritannias mest suksessrike artister, og har helt siden slutten av 50-tallet vært en folkekjær artist. Han har solgt over 21 millioner singler – mer enn noen annen mannlig artist fra Storbritannia.

Gjennom sin nesten 50 år lange karriere, har han gitt ut over 130 singler, album og EP’er som har nådd topp 20-plassering på de britiske hitlistene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder