Søsken i toppklasse

Kari, Ola & Lars Bremnes: «Soløye»

(Kirkelig kulturverksted)

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Endelig bestemte de seg for å gi ut en ny plate sammen. Det er den første de gir ut sammen siden «Ord fra en fjord» i 1992. På «Soløye» er det familien Bremnes som står for nesten all tekst og musikk, bortsett fra Arvid Hanssens lyriske «Perler og ord» og en kanadisk folketone i «Søstersagn». Pappa Ole H. Bremnes har skrevet to av tekstene, mens Kari, Ola og Lars har skrevet resten.

Det er blitt en vakker plate med lyriske stemningsbilder å drømme seg bort til og skildringer fra Nord-Norge, enten det er den vinterlige «Lofotvals» eller den sommerlige «Slåttevise». Her synges det om kjærlighet på mange plan.

Søsknene Bremnes synger enten sammen eller hver for seg. De har alle tre en fantastisk evne til å fortelle en historie, tolke en tekst på en måte som griper den som vil lytte.

Det er vanskelig å sette musikken i bås, men platen har litt visepreg og kanskje et islett av jazz i seg. Blant de mange vakre sangene på platen er «Perler av ord», «Umulig sang», «I mai» og «Å kunne æ skrive» mine favoritter.

KURT BAKKEMOEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder