Rocke-kona har mye å bevise

Fru Springsteen med ny soloplate

NEW YORK (VG) Patti Scialfa har større ambisjoner enn bare å være kona til Bruce Springsteen: Omsider er hun ute med sin annen soloplate - «23rd Street Lullaby».

Sindre Kartvedt
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Jeg fylte nettopp 50! stråler hun stolt.

Kan si nei

- Det er flott; jeg har omsider kommet til et punkt i livet der jeg faktisk tør å si nei når jeg vil si nei. Jeg er så gammel at jeg ble oppdratt av en klassisk femtitallshusmor, og dermed er trent opp til å tekkes alle andre enn meg selv. Det tok meg 40 år å lære å be noen ryke og reise - noe datteren min gjør uten å ofre det en tanke, sier Patti.

Hennes solokarriere er på nesten alle vis unik - og samtidig veldig typisk for de utfordringene hun mener hennes generasjon kvinner har måttet finne ut av. På den ene siden er det ikke mange artister som lar det gå ti år mellom to fremragende utgivelser med sofistikert, voksen poprock. Men på den andre siden er det veldig mange middelaldrende trebarnsmødre som har måttet sette karriere og talent i annen rekke.

Patti Scialfa er imidlertid alene blant sistnevnte gruppe om å synge for ett av verdens mest populære konsertband - og i tillegg være gift med sjefen.

- Jeg var gravid da den første platen min (Rumble Doll/1994) kom ut. Da jeg skulle turnert for den, hadde jeg tre unger i bleier. Jeg var nokså overveldet; det var liksom ikke så lenge siden det eneste ansvaret jeg hadde, var å betale husleien i tide. Men at det skulle gå ti år, var aldri meningen.

- Du blir vant til å gå hjemme og være sammen med ungene, og merker ikke at årene går, fortsetter hun.

Stoppet utgivelse

- Jeg skrev sanger, som jeg alltid har gjort, men det klaffet aldri med tiden. Jeg begynte på en plate mot slutten av 90-tallet, men da den ble mikset, var det noe som ikke stemte. Og før jeg fikk fikset det, dro E Street Band på gjenforeningsturné i et par år. Så måtte barna få sitt igjen, og så var det plutselig «The Rising».

- Men midt i alt dette traff jeg min gamle venn Steve Jordan, sier Patti, og sikter til trommeslageren som bl.a. produserte Keith Richards soloplater, og nå også tok hånd om «23rd Street Lullaby».

- Vi har kjent hverandre i årevis, og han var den brikken jeg manglet. Han pleide å spille gratis på demoene mine, og da Bruce og jeg ble sammen sa han: Jeg er glad på dine vegne, men dersom du ender opp som enda en rockekone og aldri gir ut dine egne ting, kommer jeg aldri til å tilgi deg, ler Patti - før hun ber all verdens rockekoner om unnskyldning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder