Idol-Adam slet med å komme ut av skapet

(VG Nett) Alle som jobbet med American Idol visste at han var homofil. Selv slet Adam Lambert med å la publikum få vite det.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

SLET MED Å KOMME UT AV SKAPET: Idol-toer Adam Lambert. Foto: Reuters

Adam Lambert ble nummer to i årets utgave av amerikanske «Idol». Han var favoritt, men ble slått av Kris Allen. Flere amerikanske nettsteder og blogger spekulerte i om Lambert tapte på grunn av sin seksuelle legning.

I et intervju med Rolling Stone Magazine, snakker Lambert ut om problemene han hadde med å la publikum få vite om legningen.

- Like etter finalen snakket jeg nesten om det til journalister, men så tenkte jeg at jeg ville vente til Rolling Stone intervjuet meg, det er kulere, sier han i intervjuet som MTV.com referer til.

- Jeg trenger å forklare meg i en kontekst, og synes det er veldig vanskelig å ha kontroll på dette selv. Alle har en mening om meg, og jeg vil gjerne ha en mulighet til å si: Hallo, har du lyst til å vite hva jeg faktisk synes om dette, sier han i intervjuet med det kjente musikkbladet.

Fryktet reaksjonene

Han innrømmer også at han fryktet reaksjonene fra fans når legningen hans ble kjent.

Den «nyheten» var for så vidt allerede kjent i mars da bilder av Lambert kledd i drag hvor han kysser sin ekskjæreste dukket opp på nett. Lambert sier han selv har skyld i glippen da han glemte å fjerne bildet etter å ha stengt MySpace og Facebook-kontoen sin.

- Da jeg ble med i Idol tenkte jeg: Ok, folk kommer til å snakke uansett. Jeg har bodd i Los Angeles i åtte år som homofil, klint med folk på klubber mens jeg har vært full. Men bildebevis? Det hadde jeg ikke regnet med og det var jeg ikke forberedt på.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder