MOTEIKON: I 2007 ble Maya Vik kåret til «Norges kuleste og peneste jente» av bladet Elle Mann. - Jeg er opptatt av å lage en helhetlig pakke rundt musikken min, forteller hun. Foto: Kristian Helgensen, VG
MOTEIKON: I 2007 ble Maya Vik kåret til «Norges kuleste og peneste jente» av bladet Elle Mann. - Jeg er opptatt av å lage en helhetlig pakke rundt musikken min, forteller hun. Foto: Kristian Helgensen, VG

Maya Vik håper på internasjonalt gjennombrudd

MUSIKK

(VG Nett) Slutter i superbandet Montée og satser alt på å slå igjennom internasjonalt. Japanerne er allerede overbevist.

  • Guro Havro Bjørnstad
Publisert:

Siden Maya Vik var 19 år har hun gjemt seg bak en bass på scenen i en rekke norske band. Nå står hun derimot fremst på scenen og satser alt på solokarrieren. Drømmen er å nå ut internasjonalt, der Maya like greit begynte med Japan.

Mye oppmerksomhet

- Vi har akkurat kommet hjem faktisk. Vi har vært på turné, og spilt inn musikk-video. Det var fantastisk å være der. Jeg har aldri vært der før, så jeg syns det var veldig spennende, forteller Maya, og legger til:

- Konsertene vi spilte var nesten utsolgt, og publikumet tok helt av under konsertene. Det var så gøy. Jeg fikk nok også mye gratis oppmerksomhet på grunn av at jeg var to hoder høyere enn alle andre, med lyst, krøllete hår. Da vi stod i gatene i Tokyo og filmet inn musikkvideo kom det folk bort og kløp meg, de trodde ikke på at jeg var ekte, sier hun og ler.

VG møter henne og kjæresten Øyvind Holmboe Basmo i studioet deres på Rodeløkka i Oslo.

Produsent og kjæreste

- Øyvind er mannen bak plateselskapet mitt, produsenten min, og kjæresten min, forteller Maya.

Hvordan er det å jobbe så tett med ham?

- Det går overraskende bra! Det er selvsagt både plusser og minuser med å jobbe så tett sammen, og noen ganger tror jeg at det går litt for mye ut over ham. Det er mye følelser i sving når en jobber sammen som kjærester, og noen ganger sitter jeg og vrir meg i stolen av irritasjon. Men samtidig så kjenner vi hverandre utrolig godt, og han får ut ting av meg som andre ikke ville fått. Det funker veldig bra, ellers så hadde vi jo aldri gjort det, forteller Maya.

Går solo

10. august slippes soloalbum nummer to, dagen før hun spiller på Øyafestivalen. Nå er det bare solokarrieren som står i fokus, denne uken kom nemlig nyheten om at Maya slutter i det mye omtalte superbandet Montée.

- Jeg sluttet først og fremst fordi at jeg ville ha frihet til å gjøre mine egne prosjekter fullt ut. Jeg har spilt i band siden jeg var 19 år, og aldri hatt den friheten jeg egentlig ønsker å ha. Jeg vil selvfølgelig satse på min egen solokarriere, men det er også med tanke på at jeg vil ha muligheten til plutselig å dra bort en måned, forteller artisten.

Maya har lenge blitt omtalt som «It-jente» og «moteikon», og ble i 2007 kåret av bladet Elle Mann til «Norges kuleste og peneste jente». Maya er likevel opptatt av å holde musikken i fokus.

- Det er musikken som er viktigst for meg, men jeg tenker jo selvfølgelig også mye på det visuelle uttrykket. Det er viktig for meg å bygge en helhetlig pakke rundt musikken min.