SUKSESS: Donkeyboy mottok dobbel platina for låten «Ambitions» før de spilte for 8000 mennesker på VG-lista-showet i Bergen i juli. Fra v.: Alexander Garborg, Peter Michelsen, Kent Sundberg, gjestevokalist Linnea Dale og Cato Sundberg. Bak står manager Arne Aronsen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG

Donkeyboy skapte norsk pophistorie

(VG Nett) Drammenserne innehar nå både første- og andreplassen på VG-lista Topp 20.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Man kan jo ikke gjøre annet enn å gå rundt og smile. Det er jo helt absurd, sier gitarist Peter Michelsen (27) til VG Nett.

Sjekk ut hele VG-lista Topp 20 her

Etter at kjempehiten «Amitions» har toppet VG-lista i hele 12 uker, ble låten tirsdag skjøvet ned på andreplass - av Donkeyboys nye hit «Sometimes».

- Uten kontroll

Dette har aldri et norsk band lykkes med tidligere, selv om MGP-vinner Alexander Rybak i sommer riktignok hadde både første og andreplass på lista. Da «Funny Little World» gikk opp til 1. plass, lå «Fairytale» bare på 3. plass.

- Hadde dere våget å drømme om dette på forhånd?

- Nei, ikke i det hele tatt. Man føler seg litt som om man står på sidelinjen og ser på noe som man ikke har helt kontroll på. Det er morsomt når det går så bra, sier Michelsen og smiler.

Kopierte The Beatles

O-Zone inneholdt de to første plassene på VG-lista Topp 20 i uke 36 i 2004. I 1964 lå The Beatles på første og andreplass med « She Loves You» og « I Want To Hold Your Hand».

VG Nett-leser:- Beste norske band på lenge

- Det var jeg ikke klar over, men det er jo ganske kult, synes Michelsen.

Donkeyboy slipper debutalbumet «Caught In A Life» 19. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder