LITE FORNØYD: Will.i.am mener det kommende Jackson-albumet aldri skulle vært utgitt. Foto: PA Photos

Will.i.am raser mot Jackson-album

(VG Nett) Jackson-vennen Will.i.am mener det blir helt galt å gi ut et album med nye Michael Jackson-låter.

  • Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Det er feil. Michael var perfeksjonist og ville ikke ønsket at låtene skulle kommet ut på denne måten, sier Will.i.am til AP.

Kommentarene er gjengitt på en rekke nettsteder blant annet Jam! og BBC News.

Det var i slutten av juli at Jacksons manager Frank DiLeo annonserte at ti hittil ukjente Jackson-låter skal gis ut. Albumet kommer etter planen ut i november.

- Parasitter

Det er imidlertid Black Eyed Peas-general Will.i.am svært misfornøyd med.

- Hvordan skal du kunne gi ut noe fra Michael Jackson, når ikke Michael Jackson selv kan velsigne det? Albumet burde aldri komme ut. Michael er ikke her lenger, hvorfor skal man da gjøre dette? spør han.

1958-2009: Michael Jackson ble bare 50 år gammel. Foto: AP

Black Eyed Peas-stjernen mener det utelukkende er økonomiske perspektiver som gjør at albumet nå kommer ut.

- Fordi han var min venn synes jeg det er respektløst. Det er ikke noe galt med det Michael allerede har laget. Hvor mye energi kan man suge ut av hans minne. Parasitter, tordner han.

Les også:Slik var Jacksons siste døgn

Nære venner

Will.i.am er blant artistene som arbeidet tett med Michael Jackson i tiden før han døde. Samarbeidet dem i mellom begynte i 2008 da Will.i.am var med på å produsere jubileumsutgaven av «Thriller». Jackson og Will.i.am har også spilt inn flere låter sammen som ikke er gitt ut. Det er ikke klart om noen av disse låtene vil være med på det kommende albumet.

VG Nett møtte Will.i.am i 2009 i forbindelse med Black Eyed Peas' konsert på Quart-festivalen. Da var det bare gått et par uker siden Jacksons død og Will.i.am var tydelig preget etter dødsfallet.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få muligheten til å jobbe med Michael Jackson. Jeg hadde håpet å få se han live, og nå har jeg jobbet med han, Michael har hilst på moren min, han har vært hjemme hos meg. Michael ble en god venn. Det er en drøm jeg ikke hadde våget å drømme en gang, fortalte han da.

VGTV:Will.i.am: - Trodde det var en spøk at Michael var død

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILTALT: Dr. Conrad Murray (t.v) risikerer fire års fengsel om han blir dømt. Foto: AP/EPA

Lege tiltalt

Michael Jackson døde 25. juni 2009. Popikonet ble funnet bevisstløs i sin egen seng og ble siden erklært død. Dødsfallet skjedde mens Jackson var i full gang med å forberede sitt store scenecomeback i O2-arena i London.

I etterkant av dødsfallet er Jacksons private lege, dr. Conrad Murray, tiltalt for uaktsomt drap på popkongen. Jackson døde av en overdose smertestillende medikanter, og det skal ha vært Murray som satte den dødelige dosen med anestesimedikamentet Propofol. Det er ikke satt noen endelig dato for når rettssaken mot legen vil begynne, men det er en ny høring i saken 14. august.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder