- Det er helt sykt!

GJØR DET BRA: 22-åringen Kygo tar musikkverdenen med storm med sine remixer. Foto: KIERANDURCAN.COM

Norske Kyrre (22) spiller på megafestival

Kyrre Gørvell-Dahll, eller Kygo, som han er kjent som i musikkverden skal spille på en av Europas største musikkfestivaler: Tomorrowland.

  • Marthe Berg
  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana i Bergen går under artistnavnet Kygo, og har blitt spilt av nesten 100 millioner ganger på nettet. I dag ble det klart at han skal spille på en av Europas største festivaler: Tomorrowland. Det skriver festivalen selv på sine sider.

- Det er helt sykt! Jeg har prøvd å få tak i billetter til festivalen i flere år, og nå skal jeg plutselig spille der selv. Det er bare sykt, sier han til VG.

SOUNDCLOUD: Kygo

Slipper Coldplay-remix i dag

Tidligere i år ble det kjent at Kygo hadde blitt headhuntet av selveste Chris Martin, vokalist i Coldplay, til å lage en remix av deres nyeste låt «Midnight». Fredag spilles remixen for første gang på radio.

- Jeg har vært stor fan av Coldplay lenge, så å få en slik forespørsel fra de var enormt stort for meg, og noe jeg selvfølgelig takket ja til. Den kommer til å bli spilt for første gang på radio i dag, av Pete Tong på BBC Radio 1, sier 22-åringen.

Utsolgte konserter i USA

For tre og et halvt år siden begynte Gørvell-Dahll å remixe sanger han selv likte, med et par datamaskiner og et keyboard. Gjennomm YouTube og Soundcloud deler han musikken sin, og det var en remix av Ed Sheerans «I see Fire» at karrieren skjøt fart.

«I see Fire - Kygo Remix» har nå nesten 40 millioner klikk, og andre remixer som «No Diggity vs. Thrift Shop - Kygo Remix» og «High For This - Kygo Remix» blir mer og mer populære, ikke bare i Norge, men også i USA. I slutten av mai reiser økonomistudenten over Atlanterhavet på turné i Canada og USA.

- Alt dette er en drøm som går i oppfyllelse. Først er det to konserter i Canada, før det blir flere i USA. Og det syke er at mange av stedene er allerede utsolgt!

FULLT HUS: Dette bildet er fra en konsert i Bergen. Foto: PRIVAT

Amerikansk hjelp

Gørvell-Dahll har skaffet seg amerikansk management og booking-agent, og det er flere plateselskaper som kjemper for å få den 22 år gamle bergenseren.

- Det er mye interesse fra plateselskaper, og det er det neste steget - å få til en avtale.

Gørvell-Dahll er midt i økonomistudiene, men det ser ut til at å bli ferdig blir nedprioritert i tiden fremover.

- Det ser ut til at jeg kommer til å gå for musikken nå, og heller tar en pause fra studiet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder