NOMINERT: Den prisbelønnede rapperen Pål Tøien alias «OnklP» er nominert til Årets låt i P3 Gull kåringen for sin låt ute om sterk angst. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Her er nominasjonene til P3 Gull: «Styggen på ryggen» - årets låt?

OnklP & De fjerne slektningenes kritikerroste låt, er ikke overraskende blant de nominerte i klassen for Årets låt til P3 Gull kåringen.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fem år gammel

Listen over årets nominerte til P3 Gull kåringen som finner sted lørdag 29 november, ble offentliggjort onsdag kveld.

«Sterk situasjonsrapport fra en rappers personlige helvete.»

Slik karakteriserte VGs musikkanmelder Stein Østbø OnklPs nye låt og belønnet den med terningkast seks her i VG. Han er ikke alene om å berømme rapperen. En rekke artister, fra Bjørn Eidsvåg til Admiral P, har hyllet OnklP for denne låten. Pål Tøien, mannen bak OnklP er dessuten også aktuell i neste runde av «Hver gang vi møtes» som kommer på TV 2 i januar.

I kategorien for Årets låt konkurrerer han forøvrig med Gabrielle – «Fem fine frøkner», Kaveh – «Snufs», Store P – «Vikje vær i din verden» og Highasakite – «Since Last Wednesday».

P3 Gull-kåringen så dagens lys for første gang i fjor. Bortsett fra det rent musikalske var nok kveldens høydepunkt da programlederen Live Nelvik selv skulle oppsummere fjorårets musikalske høydepunkter fra utlandet. I beste Miley Cyrus stil svingte hun seg naken på en rivingskule over publikum.

Nå er Live tilbake igjen i jobb etter en smertefull ryggoperasjon og nok en gang klar for programlederjobben. Men seerne kan neppe forvente seg et lignende stunt denne gangen.

– Jeg gjorde det jo fordi hennes video hadde vært den store snakkisen året før. Sånn sett er jeg lettet over at Anaconda-videoen til Nicki Minaj ikke har blitt årets mest omtalte. Det skal bli minst like moro i år, men kanskje med klær denne gangen, sa Live Nelvik i et intervju med VG tidligere i høst.

De øvrige nominasjonene til årets P3 Gull kåring er:

Årets nykommer:

Aurora Aksnes

Kaja Gunnufsen

Kygo

Store P

Frk Fryd

Årets live:

OnklP og co.

Highasakite

Emilie Nicolas

Kvelertak

Team Me

Les også

Flere artikler

  1. Får vi se P3-Ronny og Niklas nakne i kveld?

  2. Artistene: - Nico & Vinz blir Årets Spellemenn

  3. Live Nelvik klinte til med P3-Silje og ektemannen

  4. OnklP og «Styggen på ryggen» fikk ingen priser

  5. Her er de nominerte til årets Spellemann

  6. Nyoperert Live tar P3 Gull - igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder