KLAR FOR TOPP 20-SHOW: Seinabo Sey har bare sluppet to singellåter, men hun har likevel rukket å få et kjent navn utenfor Sveriges grenser. Debutalbumet hennes slippes i løpet av året. Foto:Robert S. Eik,VG

Seinabo Sey takker norske Kygo for suksessen

Fredag kveld skal soulsensasjonen Seinabo Sey fremføre superhiten «Younger» foran en fullsatt rådhusplass – og hun er ikke i tvil om hvem som burde stått på scenen sammen med henne.

 • Robert S. Eik
 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

De siste tre ukene har førsteplassen på VG-lista vært kapret av svenske Seinabo Sey (23). «Younger» har vært en stor hit i Sverige, og Seinabo synes det er stas at det norske publikummet også liker sangen.

- Det er utrolig kult at låten ligger på toppen av VG-lista. I utgangspunktet ville jeg at «Younger» skulle gjøre det bra i Sverige, og da er det ekstra gøy når sangen slår an andre steder også – det blir liksom glasuren på kaken, smiler 23-åringen.

Norsk drahjelp

Da «Younger» ble plukket opp og remikset av norske Kyrre Gørvell-Dahll, også kjent som Kygo, fikk den i utgangspunktet populære singelen enda mer oppmerksomhet.

Til sammen har de to versjonene av «Younger» blitt avspilt over 16 millioner ganger på Spotify.

Akkurat dét er ganske uvirkelig, synes Seinabo Sey.

- Men det er jo helt fantastisk! Kygo gjorde «Younger» litt mer dansbar, og det er kanskje derfor låten har gjort det så bra, sier hun.

Seinabo er sikker på at nordmannens remiks har betydd mye for sangens popularitet.

- Kygos versjon av sangen treffer et annet publikum enn den originale låten gjør, tror jeg. Dessuten liker jeg at han har beholdt vokalen min i remiksen, for det er viktig for meg at budskapet i teksten når ut til folket, forklarer hun.

Fredag kveld er det Kygos tolkning av «Younger» som skal fremføres under VG-listas årlige folkefest.

- Det beste hadde jo vært om han kunne stått på scenen sammen med meg. Han er en utrolig flink fyr, sier hun.

Mer enn en hype

Stockholm-jenta med den mørke stemmen har sunget så lenge hun kan huske, og denne sommeren skal hun spille på en rekke festivaler: Allerede i august vender hun tilbake til Oslo for å synge under Øyafestivalens klubbdag.

Den unge soulartisten har fått usedvanlig mye oppmerksomhet de siste månedene, både hjemme i Sverige og i utlandet – og da er det ikke til å komme bort fra at ordet «hype» dukker opp.

- Det er nok sant at jeg blir hypet. Men selv forbinder jeg hype med noe kortvarig, noe forbigående. Jeg vil jo helst at folk skal like musikken min hele tiden, ikke bare i en kort periode. Målet mitt er selvfølgelig å være noe mer enn en hype, understreker hun.

Nico & Vinz-fan

I tillegg til å framføre «Younger» skal Seinabo Sey også spille andresingelen «Hard Time» under Topp 20-showet. Foreløpig er hun litt usikker på hvem hun skal dele scenen med på fredag.

– Men det er mange norske artister, er det ikke? Det skal bli gøy å sjekke dem ut, for jeg har ikke særlig peiling på norsk musikk, innrømmer hun.

Imidlertid er det er én norsk duo hun har festet seg ved: Nico & Vinz, som nå er i ferd med å gjøre seg godt kjent i USA.

– De liker jeg. Nico & Vinz er kjempeflinke – og veldig hyggelige, sier hun.

Artisten gjør store øyne når hun får høre at arrangementet på Rådhusplassen kan tiltrekke seg opp mot 100.000 publikummere.

– Det er jo helt sykt! Men jeg blir giret av å spille foran mange mennesker. Å holde konserter er det aller morsomste jeg vet. Jeg skal synge mitt beste på fredag!, lover hun.

Les også

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Fansen kritiserer Kygos nye
  internasjonale samarbeid

 2. Norske Kygo topper VG-lista

 3. Se de beste klippene fra VG-lista

 4. Musikk-kommentar: Hits for og av kids

 5. Pluss content

  Fansen kritiserer Kyrres (22) internasjonale samarbeid

 6. Idol-Jesper, Sandra Lyng og Kvammen til VG-lista

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder