TIL NORGE IGJEN: Pharrell Williams, her i Oslo Spektrum tidligere i høst, kommer tilbake til Norge neste sommer for sin eneste konsert. Åsted blir Stavernfestivalen fredag 3. juli. Foto:Robert S. Eik,VG

Pharrell tilbake til Norge

Nytt toppnavn til Stavernfestivalen

Bare knappe tre måneder etter at Pharrell Williams var i Norge sist, kommer nyheten om at han besøker oss også neste år - på Stavernfestivalen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Pharrell blir hovednavnet til Stavernfestivalens fredag, den 3. juli 2015.

Festivalsjef Roger Albin bekrefter VGs opplysninger.

– Pharrell Williams er en helt riktig booking for oss. Med tanke på bredden som Stavernfestivalen er kjent for, så passer han helt perfekt. Sammen med blant andre Elton John, som spiller lørdagen, vil dette, i tillegg til andre artister vi ser på, gi oss den helheten vi ønsker, sier Albin til VG.

For to uker siden gikk Stavernfestivalen ut med Elton John som toppnavn lørdag 4. juli neste år.

Pharrell har gjestet Norge en rekke ganger i løpet av sin snart tyve år lange karriere som artist, produsent og låtskriver. Senest var i Oslo Spektrum i september.

«Den humane jukebox», skrev VGs anmelder og trillet en begeistret femmer på den konserten. Pharrell briljerte både som artist og menneske, ifølge rapporten fra Oslo Spektrum.

Da kunne Pharrell se tilbake på sitt mest vellykkede år noensinne. Alene og sammen med andre sto han for noen av verdens største hits i 2013 og 2014.

Blant disse finner vi «Blurred Lines» med Robin Thicke, «Get Lucky» med Daft Punk og ikke minst hans egen monsterhit «Happy».

Se VGTVs Pharrell-spesial HER!

I juli 2013 ble han den tolvte artisten i Billboards historie som hadde de to øverste plasseringene på Billboard Hot 100 med «Blurred Lines» og «Get Lucky». Disse låtene passerte også en million solgte i England, noe bare 137 låter tidligere har klart.

Men til tross for et vell av priser og utmerkelser, misset han den kanskje største av alle, nemlig fjorårets Oscar for beste filmlåt («Happy» fra «Grusomme meg 2»).

Her viste imidlertid Pharrell stor humor etter å ha tapt for «Let It Go» fra «Frozen» (på norsk «Frost»).

Da GQ etterpå spurte Pharrell om han var skuffet, svarte han:

– When they read the results, my face was...frozen. But then I thought about it, and I decided just to...let it go.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder