SHOW: Det britisk/irske popbandet The Wanted besøkte Rådhusplassen under VG-lista i fjor og underholdt 50.000 publikummere. Foto:Trond Solberg,VG

Dette bør du vite før VG-lista-konserten

Det er forventet enorme publikumsmengder til Rådhusplassen
på fredag, og her er noen ting du bør vite før du ankommer en av sommerens største begivenheter.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

Fredag er det klart for VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo, og enten du skal selv, eller er forelder til en av de flere tusen som forventes å ta turen, har vi samlet en rekke nyttige tips.

Sted: Rådhusplassen, Oslo

Dato: Fredag 20. juni

Tidspunkt: 19.55 til 23.00

- Konserten er gratis, og showet vil vare i tre timer fra kl. 19:55 til 23:00.

- Inngangen til det indre publikumsområdet åpner klokken 18. Det er lurt å være tidlig ute hvis du ønsker å stå nærme scenen.

- VG-Lista er et familievennlig arrangement, med fri aldersgrense. Barn må ha tilsyn av voksne hele tiden. Dette fordi det vil bli trangt, mye folk i bevegelse, og høy musikk.

- VG-lista Topp 20 er et heldagsarrangement. Fra kl. 12:00 kan du besøke mange forskjellige stands på Rådhusplassen som byr på morsomme aktiviteter.

- Sjekk værmeldingen før du drar ned, og kle deg deretter. Det blir kjøligere på kvelden, så ta gjerne med deg ekstra klær. Komfortable utesko er lurt. Hvis det er utrygt for regn bør du ta med deg regntøy, siden paraplyer er strengt forbudt. Det er flere andre ting du heller ikke får ta med, og her finner du en fullstendig liste over ting som er forbudt å ta med seg inn på konsertområdet.

- Spis og drikk godt med vann både før og underveis i arrangementet. Konserten varer i hele tre timer, og hvis du møter opp tidlig blir det noen ekstra timer venting. Da vil kroppen trenge påfyll.

- Dersom dere reiser sammen anbefaler vi dere å holde sammen, for området er stort. Det er forventet enorme publikumsmengder, så gjør dere kjent med området og sørg for at dere vet hvor dere finner Røde Kors, mat- og drikkestasjoner, toaletter og nødutganger.

- Det vil bli satt opp flere storskjermer, slik at du skal få med deg hva som skjer på scenen, selv på god avstand.

- Har du ikke anledning til å møte opp på Rådhusplassen trenger du ikke å fortvile. Konserten blir vist direkte på NRK og på VGTV – som også har vorspiel med artistene før konserten.

Her er 10 smarte tips til deg som publikummer.

KONSERTOMRÅDET Foto: Grafikk:Egil Johannessen/vglista.no,

Forventer enorme publikumsmengder

VG-lista er den største konsertbegivenheten i Norge, med tilskuertall som regel mellom 50 000 og 100 000. Til tross for regnværet, møtte det opp rundt 50 tusen skuelystne på Rådhusplassen i fjor. I år forventer Thomas Christiansen, sponsor- og eventsjef i VG, et enda større oppmøte.

– De siste årene har vi vært uheldige med dårlig vær. Ikke bare vanlig regn, men ekstreme nedbørsmenger. Været er åpenbart ingen hindring for publikum. Anslagsvis 50-60 tusen mennesker har trosset det ekstreme været. I år er det meldt bra vær, og alt ligger til rette for enorme publikumsmengder på Rådhusplassen, sier han til VG.

Rita Ora, Austin Mahone, Jason Mraz, Gabrielle, Kanthem og Adelén er blant artistene som skal spille på Rådhusplassen.Hele listen over artister finner du her.

VG-lista Topp 20 skal holde flere konserter rundt om i Norge i løpet av sommeren. Etter Rådhusplassen-konserten kan folk i Trondheim (2. juli), Stavanger (9. juli), Bergen (16. juli), Tromsø (23. juli), og Sortland (30. juli) begynne å glede seg. Artistene som skal besøke resten av landet er ennå ikke klare, men vi anbefaler at du følger med på P3.no og VG-lista for å få de siste oppdateringene.

DÅRLIG VÆR: Publikum trosset regnværet under VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo i fjor. Foto:Vegard Grøtt,NTB scanpix

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Dette bør du vite før VG-lista-konserten

 2. Slik blir VG-lista på Rådhusplassen

 3. 70.000 på plass under kveldens VG-lista-show

 4. Nye tilskudd til VG-lista

 5. Disse kommer til VG-lista 2015

Fra andre aviser

 1. Politiet skjerper sikkerheten før VG-lista-konsert i Bergen

  Bergens Tidende
 2. - Pop til sulteforede ungdommer

  Aftenposten
 3. Kristiansand kan få VG-lista-konsert

  Fædrelandsvennen
 4. Ordføreren vil ha VG-lista til byen, ber innbyggerne engasjere seg

  Fædrelandsvennen
 5. Over 10.000 fulgte Topp 20-showet

  Bergens Tidende
 6. Sjekk hvem som skal spille i Ravnedalen i sommer

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no