TRAVLE TIDER: Kurt Nilsen er plateaktuell og i disse dager på omfattende norgesturné. Her avbildet under et intervju med VG i Oslo tidligere denne måneden. Foto: TROND SOLBERG

Brudd mellom Kurt Nilsen og kona

Kurt Nilsen (34) og kona Kristin (33) går hver til sitt etter syv års ekteskap.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Kurt Nilsen - En av Norges mestselgende artister

Kurt Nilsen bekrefter bruddet overfor VG via sin manager Jan Fredrik Karlsen.

- Kurt kan bekrefte at forholdet dessverre er slutt. Utover det har hverken han eller Kristin noen kommentar, sier Karlsen til VG.

Bergensartisten, som har vært publikumsyndling siden han vant «Idol» i 2003 og deretter håvet inn seieren i «World Idol», giftet seg med Kristin Halvorsen i 2006.

Kristin, som har tatt etternavnet Nilsen, er innforstått med at VG omtaler bruddet.

Hyllet kona

Kurt, som sist fredag var blant artistene som opptrådte på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo, lanserte tidligere i år albumet «Inni en god periode» og slapp nylig en egen live-CD.

34-åringen snakket varmt om kona i et intervju med VG da han på nyåret i fjor skulle fremføre låten «Den Første Dansen» på Spellemann-utdelingen.

2006: Kurt Nilsen og Kristin Halvorsen i Åsane kirke i Bergen sommeren for syv år siden. Foto: BJØRN DJUPVIK

- Dette er nok den sangen jeg har skrevet som peker mest mot Kristin. Jeg ønsker å gi noe tilbake til hun som sitter hjemme og venter. Sangen er skrevet i god tro om hvordan vi har det.

På spørsmål om hvordan han er som ektemann, svarte Kurt leende:

- Jeg har ikke peiling, men hadde kona mi vært her, så hadde hun nok gitt deg en overskrift. Svaret mitt er vel at jeg er god, men at jeg kan bli bedre. Jeg har det veldig godt sammen med Kristin.

Sjekketriks

Kurt røpet for øvrig detaljer om parets første møte i et intervju med VG Helg tidligere i år. Han forklarte at han lirte av seg en klisjéfylt sjekkereplikk da han så henne på en bar i Oslo.

«Helvete, for noen øyne du har!», utbrøt Kurt.

- Men det verste av alt er at hun har de villeste øynene. Jeg kvapp litt til. Jeg har aldri sagt den kleine kommentaren før. Hun var helt edru, jeg var ganske på en snurr, avslørte Kurt i intervjuet.

Den siste uken har musikeren vist seg uten giftering.

Paret, som er bosatt i Bergen, har en sønn sammen. Kurt har i tillegg en datter og sønn fra et tidligere samboerforhold. Popstjernen ble første gang pappa bare 18 år gammel.

På turné

Bergenseren har lagt et travelt år bak seg. Han har vært med i «Hver gang vi møtes» på TV 2 og har i tillegg vært dommer i «Idol». For tiden er han på omfattende norgesturné. 150 konserter står på plakaten fram til jul, og Kurt uttalte nylig til VG at planen er hvilepuls i 2014.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder