NOMINERT: Pianovirtous Leif Ove Andsnes var nominert til en Grammy, men vant ikke prisen i kategorien for beste instrumentalsolo. Foto: Scanpix.

Ingen norske Grammy-priser

(VG Nett) Syv nordmenn var nominert til Grammy-priser for 2011, men ingen av dem gikk helt til topps.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det var i alt syv norske nominasjoner i søndagens Grammy-utdeling. Fem av disse var i de første femti kategoriene, som ble delt ut utenfor den TV-sendte utdelingen.

I tillegg kommer produsentduoen Stargates to nomineringer, for årets beste rap-låt (Wiz Khalifas «Black and Yellow») og årets beste låt (Katy Perrys «Firework»).

Bakgrunn: Syv norske Grammy-nominasjoner

Disse to prisene deles ut under TV-sendingen.

Oppdatering: Prisen for Record of the Year er også delt ut, og storfavoritten Adele stakk av med prisen. Dermed ble det ingen pris på Stargate denne gangen.

- Det ble ingen priser i år, men det blir ubetydelig når vi tenker på helgas tragiske hendelser, sier Tor Erik Hermansen til Dagbladet etter at utdelingen er ferdig.

Det har ikke lyktes VG Nett å få en kommentar fra Stargate.

Prisen for årets rap-låt er nå delt ut, og Wiz Khalifa og Stargate vant ikke. Prisen gikk til Kanye Wests «All of the Lights».

Her kan du se alle vinnerne og de nominerte .

Det var Adele som ble kveldens store vinner med hele seks priser, blant annet for beste album og beste låt.

Da hun tok hjem prisen for beste album helt på tampen, brast hun i gråt mens hun takket for prisen.

I tillegg tok Foo Fighters rockestoreslem og vant fem priser.

** Amy Winehouse har vunnet pris sammen med Tony Bennett, for beste duo- eller gruppeopptreden.

** Skrillex tok hjem tre priser.

** Cee Lo Green har tatt hjem to priser for «Fool For You», både beste R&B-sang og beste tradisjonelle R&B-fremføring.

Pianist Leif Ove Andsnes var nominert som beste klassiske instrumentalsolo for Rachmaninovs pianokonserter 3 og 4, men ble slått av Giancarlo Guerrero og Christopher Lamb. Hans tekniker Arne Akselberg var nominert for samme plate i kategorien beste arrangerte album, men heller ikke han gikk til topps.

Albumet Kind, utgitt av Nidaros String Quartet fikk to nominasjoner. Dirigent Kjetil Almenning var nominert i kategorien beste koropptreden, men måtte se seg slått av Eric Whitacre. Tekniker Morten Lindberg var også nominert i kategorien beste sorroundlyd-album, hvor Elliot Scheiner stakk av med prisen.

Sanger Marianne Beate Kielland var nominert i kategorien beste klassiske vokalsolo for albumet «Veslemøy Synsk» av Grieg/Thommessen, men ble slått av Joyce DiDonatos «Diva Divo».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder