MELDER AVBUD: Jazzsangerinnen Melody Gardot utsetter konsertene sine i Bergen og Stavanger i dag og i morgen. Foto: Universal

Melody Gardot avlyser konserter i Norge

Den amerikanske jazzsangerinnen Melody Gardot utsetter sine konserter i Bergen og Stavanger på grunn av sykdom.

Guro Havro Bjørnstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Konsertene Melody Gardot skulle holdt i Bergen i kveld og i Stavanger i morgen er utsatt på ubestemt tid på grunn av sykdom. Det melder booking-byrået «Stageway Talent AS» i en pressemelding.

Etter hennes siste konsert i Oslo i går har sangerinnen meldt pass til konsertene i Bergen og Stavanger, på grunn av at hun trenger noen dagers hvile. I pressemeldingen står det at Gardot beklager, spesielt siden hun besøkte de to norske byene på hennes forrige turné i 2010.

Les også: Anmeldelse: Fargerik og varm Gardot

HAR VÆRT SYK FØR: Melody Gardot var i en alvorlig ulykke som 19-åring, som resulterte i at hun fikk alvorlige skader både på hørselen og synet. Derfor går sangerinnen ofte med mørke solbriller, for å begrense lyset inn til øynene. Foto: Eivind Griffith Brænde

Påkjørt av bil som 19-åring

Jazzsangerinnen ønsker å gjennomføre de utsatte konsertene i april til neste år, men det er uklart når de nye konsertene vil finne sted.

Gardot ble påkjørt av en bil da hun var ute og syklet som 19-åring, og fikk flere skader i hodet og i hoftepartiet. På grunn av skadene måtte hun bli på sykehuset i over ett år, og det var der hun begynte å skrive sanger.

Hennes første album «Worrisome Heart» kom i 2008, og hennes nyeste album «The Absence» kom i mai i år.

Etter at hun opptrådte på «Skavlan» i 2009, har hun fått mange norske fans.

- Ikke overrasket

VGs musikkekspert Stein Østbø syns det er synd at Gardot ikke opptrer i Bergen og Stavanger denne uken, men tror at hun vil gjøre sitt ytterste for å komme tilbake en annen gang.

- Klart dette er synd for alle som har kjøpt billetter til konsertene. Melody Gardot har vært et godt navn for det norske publikummet siden en sterk opptreden hos Skavlan for tre år siden, og hun toppet VG-lista tidligere i år med sin nyeste plate, sier han, og legger til:

- Men jeg er sikker på at hun vil gjøre sitt ytterste for å komme tilbake en annen gang, og jeg er egentlig ikke så overrasket over at Melody Gardot kan bli sliten. Vi skal huske på at hun har slitt fysisk siden hun ble stygt kvestet i en bilulykke som 19-åring. Jeg skal ikke spekulere i om dette er årsaken til avlysningen, men det kan ha en sammenheng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder