Får ikke vitne for Michael Jackson

Tidenes kjendisrettssak snart over

(VG Nett) Flere personer i vennekretsen til Omer Bhatti sier til VG Nett at 20-åringen har et sterkt ønske om å forsvare sin gode venn Michael Jackson.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

VITNER IKKE: Omer Bhatti kommer ikke til å vitnei Jackson-rettsaken. Dette bildet av Bhatti er tatt i forbindelse med popstjernens 45-årsdag i Los Angeles. Foto: Bauer-Bulls

Mesereau avslo da kontant at det kunne bli aktuelt for Bhatti å vitne så sent i saken.

Cole er ansatt som juridisk ekspert for den pålitelige amerikanske nyhetskanalen ABC News, og han er en god venn av Michael Jacksons hovedforsvarer Thomas Mesereau.

- Jeg har undersøkt disse påstandene. Thomas Mesereau sa til meg at Omer Bhatti ikke skal vitne, slår Cole fast overfor VG Nett.Oppført som vitne

Bhatti står oppført på vitnelisten til Jackson-forsvaret, men denne listen er blitt kraftig kuttet. Ifølge Dana Cole er forsvarerne nå så sikre på seier at de ønsker å avslutte rettssaken allerede i neste uke - over en måned tidligere enn først planlagt.

VG Nett var i forrige uke i kontakt med Bhatti for å få ham til å kommentere et mulig vitnemål, men 20-åringen ønsker ikke å snakke om rettssaken.

- Jeg har ikke noe å si til det, var det eneste Bhatti svarte da VG ringte ham.

Etter det VG Nett erfarer ble Michael Jackson og hans norske venn først enige om at Bhatti ikke skulle vitne - rett og slett fordi Jackson ikke ønsket å utsette ham for den store påkjenningen det er å sitte i vitneboksen.

Ifølge venner av Bhatti skal 20-åringen etter hvert ha ytret et sterkt ønske om å vitne fordi han vil slå tilbake mot de alvorlige anklagene hans nære venn er utsatt for.

Påkjenning

Rettssaken har uten tvil vært en stor påkjenning for Omer Bhatti, noe også bestevennen og rapperen Jae-R bekreftet til VG tidligere denne uken.

Bhatti traff Jackson under et besøk i Tunis i 1996 og har i tiden etterpå utviklet et nært vennskap til popstjernen. Han har som en følge av de sterke båndene til superstjernen måtte tåle stor medieoppmerksomhet i Norge, men har hele tiden opprettholdt sin lojalitet til Jackson ved å ikke snakke med pressen.

Bhatti ble også utsatt for en stor påkjenning da Michael Jacksons hjem Neverland ble ransaket i 2003. Som VG har skrevet tidligere var Bhatti på ranchen under politi-razziaen, og han måtte gjennom et tøft avhør med politietterforskeren Jeffrey Ellis.
Der ble han blant annet konfrontert med sexbladene og pornofilmene politiet hadde beslaglagt på eiendommen.

Macaulay Culkin er en av mange som i likhet med Omer Bhatti har vært venn med Jackson siden han var barn. Også Culkin mener anklagene mot Jackson er ren løgn, noe han understreket da han inntok vitneboksen 11. mai. Hollywood-stjernen beskrev påstandene mot popkongen som «latterlige».

Jackson-forsvarerne, med den erfarne skrankeadvokaten Thomas Mesereau i spissen, startet sin bevisføring 5. mai og sa da at de trengte 6-8 uker. De presenterte i utgangspunktet en liste på over 300 vitner, som blant annet inneholder navnene til Diana Ross, Kobe Bryant, Elizabeth Taylor og Jay Leno. At det ikke er funnet plass til Bhatti kan ha en sammenheng med at flere unge Jackson-venner allerede har forsvart ham.

Snart slutt

Dana Cole, som for øvrig fikk skuespilleren Robert Blake frikjent for drapet på sin kone i mars, forteller til VG Nett etter å ha snakket med Mesereau, at Jackson-rettssaken nå kan være over allerede om en drøy uke.

- Det ser ut til at forsvaret vil avslutte i neste uke, trolig på torsdag. Det kan være at aktoratet har noen nye vitner, men det vil i så tilfelle bare ta noen dager.- Skyldes dette at Jackson-forsvaret er sikre på seier?

- Ja, jeg tror forsvarerne er sikre på at de har gjort det bra, og at de mener aktoratet har mislyktes i å bevise at Jackson er skyldig. De har helt klart mislyktes i å bevise at familien til fornærmede ble holdt fanget på Neverland. Når det gjelder overgrepstiltalen tror jeg juryen er usikre på troverdigheten til gutten. Spesielt fordi begge foreldrene hans er personer som har en historie der de gang på gang har forsøkt å få penger ut av kjendiser, sier Cole.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. - Omer er på ferie med Jackson

 2. Nå skal Jackson forsvare seg

 3. Culkin hjelper Jackson

 4. - De var lykkelige på Neverland....

 5. - Jeg så ham misbruke Macaulay Culkin

Fra andre aviser

 1. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 2. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 3. Michael Jacksons advokater avsluttet forsvaret

  Fædrelandsvennen
 4. Flere anklager om misbruk

  Fædrelandsvennen
 5. Joe Jackson: - Jeg visste at Michael hadde et annet barn

  Aftenposten
 6. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no