Rettssaken kan være over i løpet av noen uker

Michael Jackson på vei inn i retten i Santa Maria onsdag. Foto: Reuters

- Michael Jackson vitner ikke

(VG Nett) Det er lite som tyder på at Michael Jackson inntar vitneboksen i rettssaken mot seg selv. Samtidig ser det ut til at rettssaken er over mye tidligere enn først antatt.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Ifølge den pålitelige amerikanske nyhetskanalen CBS News forteller de to kildene at forsvaret kan avslutte allerede i neste uke. Samtidig melder en annen pålitelig nyhetskanal, ABC News, at kilder i Jackson-miljøet sier at forsvaret vil avslutte sin bevisføring den første uken i juni.

Ifølge ABC News har forsvarerne også kuttet en liste på nesten 100 vitner ned til 40. De skal også ha bestemt seg for å ikke la Michael Jackson innta vitneboksen.

VG Nett var torsdag i kontakt med pressesjefen for Michael Jackson-rettssaken, Peter Shaplen. Han hadde ikke noe klart svar på hvor lenge saken vil vare, men sa at starten av juni er det beste tipset han kan gi for når forsvaret avslutter. Deretter skal juryen trekke seg tilbake og komme til frem til en slutning.

"Lovet" Jackson-vitnemål

I sin åpningsprosedyre sa Thomas Mesereau langt på vei at juryen ville se Jackson i vitneboksen, men det virker altså lite sannsynlig nå.

- Michael Jackson vil fortelle deg at han fikk en veldig dårlig følelse på et tidspunkt, og Jackson vil fortelle at han en gang fant disse barna mens de rotet i hans blader, sa Mesereau i starten av rettssaken.

ABCs kilder sier at Mesereau først ønsket at Jackson skulle vitne, men at han nå har endret mening rett og slett fordi han mener forsvaret har en meget god sak og at popstjernens vitnemål ikke er nødvendig for å få ham frikjent.

- Jeg mener de er foran skjema. De har en god følelse på at de gjør det bra. Nå er de heller redd for å tape terreng, sier CBS' juridiske ekspert Mickey Sherman.

CBS-eksperten tror også at en rekke kjendisvitner fra Jackson-forsvaret kan føre til at aktoratet slår tilbake med tøff krysseksaminasjon, som igjen kan virke mer ødeleggende enn styrkende. Da MTV-programlederen Wade Robson vitnet for kort tid tilbake måtte han gjennom en meget tøff krysseksaminasjon fra aktoratet.

Larry King vitnerikke

Det var ventet at talkshow-kongen Larry King inntok vitneboksen torsdag, men dommer Rodney Melville bestemte på morgenen amerikansk tid at King ikke var relevant for rettssaken.

Sky News kunne tidligere i ettermiddag vise bilder av King da han ankom rettslokalet i Santa Maria, men kort tid etterpå reiste han igjen. Forsvaret mener advokaten Larry Feldman, som har representert det påståtte Jackson-offeret, fortalte til King i en fortrolig samtale at han trodde moren var ute etter penger.

Feldman har i vitneboksen benektet at han har snakket med King.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Michael Jackson-rettssaken: Larry King får ikke vitne

 2. Dramaet i Michael Jackson-rettssaken fortsetter: Culkin: - Jeg vitner for Jackson

 3. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 4. Psykologen som rapporterte påståtte Jackson-overgrep: - Det er sjelden ofrene lyver

 5. Vil at Jackson skal snakke

Fra andre aviser

 1. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 2. Michael Jacksons advokater avsluttet forsvaret

  Fædrelandsvennen
 3. Den falmete kongen og hans hoff

  Bergens Tidende
 4. Nervøs Jackson venter på dommen

  Aftenposten
 5. Spector venter på juryen

  Bergens Tidende
 6. - Slikket sønnen min

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder