KORT TID FØR: Ariana Grande holdt konsert i Telenor Arena kort tid før terroren rammet fansen hennes i Manchester. Foto: Frode Hansen VG

Ariana Grande hyller fansen etter terroren: – Vi vil ikke la hatet vinne

Konsertene hennes skulle være et trygt og godt sted for fansen, forteller Ariana Grande. Nå lover hun å støtte terrorofrene med en egen veldedighetskonsert i Manchester.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Mitt hjerte, mine bønner og kondolanser er med ofrene etter Manchester-angrepet og deres nære. Det er ingenting jeg eller noen kan gjøre for å fjerne smerten dere føler eller gjøre det bedre. Men jeg rekker likevel ut en hånd - og alt annet jeg kan gi dere, skriver hun på Twitter og Facebook fredag kveld.

Artisten hadde akkurat gått av scenen en bombe gikk av rett utenfor konsertlokalet i Manchester mandag denne uken. 22 mennesker ble drept og mer enn 70 er innlagt på sykehus. Det yngste offeret, Saffie Rose, var bare åtte år.

Salman Abedi (22) er mistenkt for å være selvmordsbomberen, og politiet mener det er snakk om et nettverk som står bak.

Stor oversikt: Dette er ofrene etter Manchester-terroren

PREGET: Det var en øyensynlig medtatt Ariana Grande som forlot jetflyet på flyplassen i Boca Raton tidligere denne uken. Foto: SPLASH NEWS

– Har tenkt på dere ustanselig

Grande postet tirsdag morgen etter konserten en kort Twitter-melding om at hun var fullstendig knust, og avlyste resten av turneen sin. Siden har det vært stille fra henne - til nå.

– Jeg har tenkt på fansen min, og på dere alle, ustanselig den siste uken. Måten dere har taklet alt dette har vært inspirerende og gjort meg stoltere enn dere noen gang vil forstå, skriver hun.

– Vi vil aldri forstå hvordan noe sånt som dette kan skje, for det ligge rikke i vår natur og nettopp derfor må vi ikke må snu. Vi vil ikke la dette splitte oss. Vi vil ikke la hatet vinne, sier hun og fortsetter:

– Medfølelsen, godheten, kjærligheten, styrken og samholdet dere har vist hverandre den siste uken har vært det motsatte av de grufulle intensjonene det må ligge bak en så ond handling som ble begått på mandag. DERE er motsatt.

Les hele brevet under:

Vil holde veldedighetskonsert

Grande avlyste turneen sin og reiste tilbake til USA på tirsdag. Nå annonserer hun at hun vil dra tilbake til Manchester for å holde en veldedighetskonsert og at inntektene skal gå til ofrene for terroren.

– Jeg vil ikke gå resten av livet uten å kunne se og holde og løfte fansen min, slik fansen hele tiden løfter meg, skriver hun.

Hun oppfordrer til å svare på volden med å stå sammen, hjelpe hverandre, elske mer, synge høyere og leve bedre og mer generøst enn tidligere. Hun forteller at hun hele tiden har sagt at denne turneen skulle være en «safe space» for fansen, hvor de kunne være seg selv, føle seg trygge og feire.

– Jeg vil aldri glemme ofrene - og de som mistet sine kjære. De vil være med meg i alt jeg gjør resten av livet, avslutter artisten.

Grandes låt «One Last Time» har siden angrepet gått til topps på den britiske hitlistene.

Ellie (18) overlevde: Husker de livløse kroppene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder