Politiet sendte etterlyste Tshawe hjem igjen

- Visste ikke hvem TV-kjendisen var

(VG Nett) «Skal vi danse?»-favoritten Tshawe Baqwa (27) er etterlyst av politiet, men politiet ville ikke snakke med hiphop-kjendisen.

Artikkelen er over 12 år gammel

Madcon - offisiell hjemmeside

MUSIKK- OG TV-KJENDIS: Tshawe Baqua (27). Foto: Fredrik Solstad

Tshawe Baqwa ble i går kveld gjort kjent med det som i dag er presentert på førstesiden av Se og Hør - nemlig at han angivelig er etterlyst, i forbindelse med en rekke villainnbrudd i hovedstaden.

Ikke bekreftelse på etterlysning

VG Nett har ikke fått Madcon-stjernen i tale i dag, men plateselskapet Bonnier sendte midt på dagen i dag ut en pressemelding på vegne av artisten. Der kommer det fram at Tshawe, som stiller seg helt uforstående til beskyldningene, har forsøkt å komme i kontakt med politiet i går og i dag - uten hell.

«Da Madcon ble informert om saken i går kveld kontaktet Tshawe umiddelbart politiet for å få klarhet i situasjonen. Dette fordi han selv ikke visste noe om saken, og dessuten stiller han seg totalt uforstående til dagens oppslag i media», lyder det i pressemeldingen.

- Visste ikke hvem han var

Tshawe har besøkt både Sentrum politistasjon og politistasjonen på Majorstuen, ifølge plateselskapet.

«Han har ikke fått bekreftet om det er noen som ønsker å snakke med ham», melder Bonnier.

Frank Bakke i plateselskapet sier til VG Nett at Tshawe regner med at det hele bunner i en misforståelse. Ifølge politikilder Se og Hør skal ha vært i kontakt med, skal politiet nemlig ha forsøkt å få tak i Tshawe i lang tid uten å lykkes.

DANSEFAVORITT: Tshawe Baqwa med dansepartner Maria Sandvik . Foto: Marte Vike Arnesen

- Da Tshawe møtte opp hos politiet i går, visste de ikke engang hvem han var - hverken på Sentrum eller på Majorstuen, sier platesjefen oppgitt.

Politiet: - Vil vite bosted

Når VG Nett ringer politiadvokat Pål Sverre Hernæs som har ansvaret for innbruddssaken, vil ikke han kommentere hvorfor politiet ikke har snakket med Tshawe de siste to dagene. Men han presiserer at Tshawe ikke er etterlyst for et konkret lovbrudd.

- Han er etterlyst for underretning av oppholdssted.

- Det betyr at dere vil vite hvor han bor?

- Ja. Og i det ligger det at vi ønsker å snakke med ham. Mer enn det vil jeg ikke kommentere, sier politiadvokaten.

- Men hvorfor har han blitt sendt hjem når han har oppsøkt dere?

- Det vil jeg ikke svare på. Men jeg kan opplyse om at vi nå vil ta kontakt med ham i nærmeste fremtid, sier Hernes til VG Nett.

La igjen visittkortet

- Tshawe har lagt igjen visittkortet sitt med telefonnummer. Han håper å få oppklart dette raskt, sier platesjef Bakke som forteller at Tshawe i dag er opptatt med dansetrening med TV 2, og at han ikke vil uttale seg ytterligere til pressen i dag.

I kveld skal han sammen med makkeren i Madcon opptre under lanseringen av spillet «Halo 3» i Oslo.

Tshawe, som på 90-tallet ble dømt til seks måneder betinget fengsel på grunn av ran, er også programleder på The Voice TV. Han skal i løpet av høsten gi ut en ny singel sammen med Yosef Wolde-Mariam i MadCon.

TV 2 avventer

TV 2 har så langt ikke foretatt seg noe i saken. Det er derfor uvisst om dette vil få konsekvenser for Tshawes videre deltagelse i «Skal vi danse?».

- Akkurat nå avventer vi i TV 2 hva som skjer. Vi har god dialog med både Tshawe og hans manager, sier pressekontakt Unn Grethe Berge til VG Nett.

Under premieren på danseshowet lørdag, var Tshawe den av dansekjendisene som sikret seg flest stemmer fra både TV-seere og dommerne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder