IKON: Prince ved en av sine mest berømte opptredener, under Super Bowl 2007. Foto: AP

Svogeren: Prince jobbet 154 timer i strekk

Spekulasjoner om artistens pilleinntak eskalerer. Det samme gjør salget av musikken hans.

Maurice Phillips, ektemannen til Prince' søster – og mulige enearving – Tyka Nelson, skal ha fortalt dette til politiet ifølge en rekke medier, blant dem britiske Mirror.

– Jeg var sammen med ham sist helg. Han jobbet i 154 strake timer. Han var en god svoger, skal Phillips ha sagt.

Les også: Her levde og døde Prince

Han skal ha informert familien om dette under en privat minnestund i helgen, etter at superstjernen ble kremert i hemmelighet.

Et stort inntak av den smertestillende medisinen Percocet skal ha vært med på å holde 57-åringen gående de siste dagene av hans liv.

NÆR VENN: Trommeslager Sheila E var en av musikerne som jobbet mest med Prince gjennom flere tiår. I et intervju med Entertainment Tonight forteller hun at han «alltid hadde smerter». Her er de på scenen sammen i 2007. Foto: AP

TMZ har meldt at Prince ble behandlet for overdose seks dager før han ble funnet livløs i en heis i sitt hjem i Minneapolis.

Mikset med andre medisiner skal legemiddelet ifølge Mirror både kunne ha oppkvikkende effekt – og være farlig.

Fikk du med deg? De beste Prince-platene

I kjølvannet av sjokknyheten om ikonets død har salget av Prince-musikk gått til himmels.

På USAs offisielle albumliste går Prince i dag til topps med samleplaten «The Very Best Of». Det er hans første nummer én-album i hjemlandet på ti år.

Filmmusikken til «Purple Rain» inntar annenplassen. Trippelalbumet «The Hits/The B-sides» går til sjetteplass. Økningen i salg av Prince-plater er på over 5000 prosent.

Også i Storbritannia ligger «The Very Best Of» an til å gå til topps når ny albumliste foreligger fredag.

Det samme gjelder i Norge, ifølge Ifpi, plateselskapenes organisasjon som lager VG-lista. En annen samleplate, «Ultimate», ligger an til annenplass. Ytterligere to Prince-plater ser ut til å få topp 10-plassering på Norges offisielle salgsliste for musikk.

Samtidig hagler det inn lovprisninger av Prince fra artistkolleger.

Morrissey skriver på sin nettside om hvordan han beundret Prince både som veganer og som kunstner. Han benytter samtidig anledningen til å refse sitt favoritt-hatobjekt: Det britiske kongehuset.

«Prince er den kongelige folk elsker, mens dronning Elizabeth ble pådyttet folk som aldri ble spurt hvorvidt de ønsket å ha henne», mener han.

Lady Gaga skriver direkte til Prince på Instagram at «Gud trengte deg i toppetasjen for å være innovatør i Himmelen».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder