HAR DRAGET: Morten Harket møter fansen etter konsert i Berlin i april. Foto: ANDREA GJESTVANG

Morten Harket om utseendet: – Som en dame med litt for store pupper

a-ha-vokalisten forklarer hvordan utseendet hans ofte kommer i veien for andre ting.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er rimelig å anta at ingen nordmenn har prydet flere plakater på pikerom verden rundt enn Morten Harket (56).

Les også: Grand Prix-vinneren sliter før den europeiske konkurransen

I et ferskt intervju med den britiske avisen The Guardian blir også frontmannens fysiske fremtoning grundig debattert.

Fikk du med deg? Disse blir Kygos gjester

På spørsmål om hvorvidt Harket noen gang har forbannet sitt eget gode utseende svarer han nei.

GLADGUTT: Morten Harket i 2016. Foto: ANDREA GJESTVANG

– Det ville vært respektløst å gjøre det, for å være ærlig. Det har vært en hindring, ja, men ikke en forbannelse. Mye ville vært enklere om jeg hadde sett annerledes ut, sier Harket til The Guardian, og utdyper med følgende analogi:

– Det er som en dame med litt for store pupper, de kommer i veien; uansett hvilket rom hun entrer, går de inn i rommet før henne. De vil alltid påvirke – tungt – hva enn det er hun gjør.

Popstjernen medgir at det kan være frustrerende.

– Du sitter der på sofaen og folk ser på deg og du kunne gjort noe interessant. Hva som helst kan være interessant om du angriper det fra riktig vinkel.

UNGT IDOL: Morten Harket i 1985. Foto: TORE BERNTSEN

56-åringen forteller at han fortsatt får hysteriske reaksjoner når fans møter ham, og at han føler et ansvar for det som skjer da.

– Det typiske er at de mister kroppskontrollen og sklir ned på gulvet. De går i oppløsning. Du har alltid et ansvar for slike episoder, og må passe på at de lander trygt.

Den finkulturelt orienterte avisen spør også om det virkelig stemmer at a-ha er opptatte av den danske filosofen Søren Kierkegaard, kjent som eksistensialismens far.

– Kierkegaard er fantastisk. Å studere noe, plukke ting fra hverandre på den typiske empiriske forskningsmåten gir deg ikke mye forståelse av hva som faktisk får livet til å fungere. Livets mysterium og magi er noe annet, og måten vi kommuniserer på er ikke fullt ut avslørt ennå.

Etter dette utsagnet lurer The Guardian på om Harket tror One Direction-medlemmet Harry Styles – en av verdens største boybandstjerner de siste årene – fører lignende samtaler.

– Vet ikke. Jeg er ikke i hans verden.

Harket røper forøvrig at det var rare omstendigheter da a-ha i 2012 ble utnevnt til riddere av 1. klasse, St. Olavs Orden.

– Selv Kong Harald, da han utnevnte oss, sa: «Jeg vet at dette er litt snålt, men hva kan en stakkars konge gjøre?»

VG har kontaktet a-ha-manager Harald Wiik for å få kommentar fra Morten Harket til denne saken, men har ikke fått respons på henvendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder