Parodierer Kygo med panfløytevideo

Ny trend: Humor på Norges nye popstjernes bekostning.

Artikkelen er over fire år gammel

Med 23 uker øverst på VG-lista og streamingtall i milliardklassen kan det trygt slås fast at Kyrre Gørvell-Dahll (24) er Norges største popstjerne nå, både hjemme og internasjonalt.

Les også: Kygo-nedtur på bursdagen

Dette går ikke upåaktet hen i humorkretser. Nå har TV2s «Kollektivet» laget sin helt egen Kygo-video, i forbindelse med sesongstart torsdag kveld (se video øverst i saken).

Videoen avslører ifølge «Kollektivet» hvor Kygo har hentet sitt nå velkjente lydbilde fra.

PARODIERES: Kygo. Foto: AFTONBLADET Foto: ,

– Vi kom frem til at han må ha fått det fra et av disse panfløytebandene fra Karl Johans gate, som det har vært mistenkelig få av i sommer, forklarer Kevin Vågenes, som har rollen som Kygo i videoen.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Kygo er jo det hotteste vi har, han spilles over hele verden. Jeg har sett VGTV-dokumentaren om Kygo, han virker som en veldig jordnær og fin type, så jeg tror ikke han blir fornærmet av dette.

Sjekk: Kygos historiske hat trick

Samtidig har også det urbane underholdningsnettstedet 730.no tatt for seg Kygo med glimt i øyet.

De har startet en romanføljetong titulert «Din Kygo, min Kyrre», om en 17 år gammel jente som jakter på idolet sitt. Formatet er «fanfiction» – en litterær sjanger ofte skrevet av amatører, om kjente figurer og personer.

Et lite utdrag:

«Manageren ber meg sitte ned og gir meg et glass med noe som bobler. Det smaker litt ekkelt, men jeg sluker alt i én sup. Jeg har jo smakt champagne før, men aldri styrtet. Men det er ikke alkoholen som plutselig gir meg «ut av deg selv»-opplevelse. Kyrre ser opp fra sin laptop og rett bort på meg. – Hallaien Jenny, sier han sakte, på eventyrlig, elegant bergensk.»

– Det er et stort marked for fanfiction, og mange har stusset over at Kygo ikke har fått flere romantiske eventyr om seg selv, sier nettstedets utgiver Gisle G. Stokland.

– Redaktøren og to av våre skribenter lot fantasien løpe løpsk, og resultatet har blitt starten på noe stort. Mange vil kunne kjenne seg igjen drømmemessig, mener Stokland.

Husker du? Kygo-fansen fortviler over kjæreste

VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen synes Kygo-humoren holder høyt nivå.

– Alle vet jo at det er en ære å bli parodiert og drevet gjøn med, spesielt om spøken er gøyal. Det er begge disse to. Så det lever nok Kygo godt med. Han har lykkes i å definere en egen stil, og det på relativt kort tid, sier Nilsen.

Kygo avstår fra å kommentere denne saken – men på Twitter avslører han at han er noe av en skøyer selv:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder