I VINDEN: Astrid Smeplass, her under en konsert på Bylarm i mars. Foto: BJØRN ERIK SØRLI/BYLARM Foto: ,

Astrid Smeplass jubler for USA-suksessen

«Idol»-finalisten fra 2013 håper at dagens listetopp bare er oppvarming.

Artikkelen er over fire år gammel

Som VG meldte torsdag formiddag har et album med Astrid Smeplass som duettpartner gått helt til topps på iTunes-listene i USA og Canada.

Det dreier seg om ungpikeidolet Shawn Mendes (16) og hans debutplate «Handwritten», hvor Smeplass – som albumets eneste gjestevokalist – synger på sangen «Air».

18-åringen er nå i Berkåk, hvor hun feirer begivenheten med godteri og brus til hele familien.

– Det er veldig stas å være med på en plate som ligger som nummer én! Og det er sjukt at jeg er den eneste gjestevokalisten som fikk være med på platen. Lille Astrid fra Rennebu, liksom.

Til uken er det også sannsynlig – som bransjebladet Billboard nå skriver – at albumet går rett til topps på den offisielle amerikanske albumlisten.

Der har få nordmenn vært før; selv a-ha måtte nøye seg med en 15. plass.

– Førsteplass på Billboard er i så fall en fin forsmak til at jeg skal ligge der med mitt eget album en dag, humrer Smeplass, som er signert til samme amerikanske plateselskap som duettpartneren.

GLAD: Astrid Smeplass feirer USA-suksessen med familien. Foto: PRIVAT Foto: ,

– Hva betyr dette for din USA-satsning, tror du?

– Jeg tror det hjelper meg å få en knagg, en fot innenfor. Det er lettere for meg å jobbe der når de vet hvem Astrid er. Jeg har allerede fått mange nye følgere på sosiale medier, fra folk over hele verden som først og fremst er Shawn-fans.

Årsaken til at Smeplass omtaler seg selv i tredjeperson er at hun kun bruker «Astrid» som artistnavn. En artist som byr på mørkere musikk enn Shawn Mendes.

– Han har et veldig familievennlig sound, med Justin Bieber-tendenser, som når sterkt ut til jenter mellom 10 og 15. Musikken min blir kanskje litt sær for noen av Shawn-fansen, men jeg håper jo at mange av dem henger på.

Unge Smeplass roser sin enda yngre duettpartner for gode vokalegenskaper. Nylig varmet hun opp for Mendes på en konsert i Sverige.

– Han synger jo så sinnsykt bra, og er en veldig jordnær og kul type. Jeg liker det at for oss begge er musikken viktigst, og ikke alt det andre som kommer med det å være artist. Og så liker jeg jo låten vår kjempegodt, såklart! Den er veldig minimalistisk og søt.

UNG STJERNE: Shawn Mendes er sterkt inspirert av Ed Sheeran, og utropes av flere som en arvtager etter Justin Bieber. Foto: AP Foto: ,

Shawn Mendes selv har snakket med det norske underholdningsnettstedet 730.no. Der melder han følgende om Smeplass:

– Hun er min label-buddy. Vi fikk kontakt gjennom plateselskapet vårt, og hun er rett og slett flott! Sangen høres helt utrolig ut med henne på den.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder