SINNA: Queen-gitarist, astrofysiker og dyrerettighetsaktivist Brain May - her med sin skuespillerkone Anita Dobson i en hyggeligere setting - er rasende på sin tidligere samarbeidspartner Sacha «Borat» Baron Cohen. Foto: Niklas Halle'n Afp

Queen-legende hudfletter «Borat»

– Et rasshøl, sier Brian May

Gitarist i Queen, Brian May (68), har fått nok av Sacha Baron Cohen (44). – Han ble et rasshøl, sier May i et ferskt intervju.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Queen-legenden tar bladet fra munnen i et lengre intervju med The Daily Mail. Bakgrunnen for utblåsningen er de mangeårige planene om å lage en filmbiografi om Queens vokalist Freddie Mercury, som døde av aids i 1991.

Den 24.november er det 25 år siden Mercury døde.

Sacha Baron Cohen - mest kjent for rollefigurer som Ali G, Borat og Bruno - skulle etter planen spille rollen som Freddie Mercury, ikke minst på grunn av den utseendemessige likheten. Samtidig skulle Cohen også inn på produsentsiden sammen med de resterende Queen-medlemmene Brian May, Roger Taylor og John Deacon.

LES OGSÅ: Blake Lively til Freddie Mercury-film

Samarbeidet startet i 2007, men skar seg i 2013 på grunn av kreative uoverensstemmelser, ble det sagt. Så langt, så vel, men i forrige måned røpet Cohen i et intervju med den amerikanske radioverten Howard Stern at Queen ikke var villig til å gå dypt nok inn i Mercurys ville livsstil.

At Queen var mer interessert i at bandets renommé ble ivaretatt for fremtiden, snarere enn at det ble en sannferdig film. Derfor trakk han seg.

Det er dette intervjuet som har fått Brian May til å rase.

HVA KALTE DU MEG?: Sacha Baron Cohen trakk seg fra filmsamarbeidet med Queen fordi han mente de ville lage en pen og pyntelig versjon av sannheten om Freddie Mercury og bandet. Her er han avbildet i forbindelse med sin siste film, «Grimsby». Foto: Dimitrios Kambouris Afp

– Han ble et rasshøl. Vi hadde noen møter med Sacha der vi luftet ideer, men så forsvant han og begynte å fortelle usannheter om hva som skjedde, sier May til The Daily Mail.

– Hvorfor skulle han si at vi ikke ville lage en sannferdig film? Er vi typen til å vike unna sannheten? Jeg tror ikke det, sier Brian May, før han setter inn nådestøtet:

LES: VGs anmeldelse av Sacha Baron Cohens siste film, «Grimsby»

– Vi bestemte oss for at han ikke var den rette for rollen av mange årsaker, hvilket er ganske innlysende når du ser på det han har gjort i det siste.

Istedet for Sacha Baron Cohen, sier Brian May rett ut til avisen at han nå ønsker Ben Whishaw i rollen som Freddie Mercury. Whishaw er mannen som har spilt Q i de to siste James Bond-filmene.

– Han er fabelaktig - en ekte skuespiller, sier May.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder