SINNA: Queen-gitarist, astrofysiker og dyrerettighetsaktivist Brain May - her med sin skuespillerkone Anita Dobson i en hyggeligere setting - er rasende på sin tidligere samarbeidspartner Sacha «Borat» Baron Cohen.
SINNA: Queen-gitarist, astrofysiker og dyrerettighetsaktivist Brain May - her med sin skuespillerkone Anita Dobson i en hyggeligere setting - er rasende på sin tidligere samarbeidspartner Sacha «Borat» Baron Cohen. Foto: Niklas Halle'n Afp

Queen-legende hudfletter «Borat»

– Et rasshøl, sier Brian May

MUSIKK

Gitarist i Queen, Brian May (68), har fått nok av Sacha Baron Cohen (44). – Han ble et rasshøl, sier May i et ferskt intervju.

Publisert: Oppdatert: 10.04.16 22:19

Queen-legenden tar bladet fra munnen i et lengre intervju med The Daily Mail. Bakgrunnen for utblåsningen er de mangeårige planene om å lage en filmbiografi om Queens vokalist Freddie Mercury, som døde av aids i 1991.

Den 24.november er det 25 år siden Mercury døde.

Sacha Baron Cohen - mest kjent for rollefigurer som Ali G, Borat og Bruno - skulle etter planen spille rollen som Freddie Mercury, ikke minst på grunn av den utseendemessige likheten. Samtidig skulle Cohen også inn på produsentsiden sammen med de resterende Queen-medlemmene Brian May, Roger Taylor og John Deacon.

LES OGSÅ: Blake Lively til Freddie Mercury-film

Samarbeidet startet i 2007, men skar seg i 2013 på grunn av kreative uoverensstemmelser, ble det sagt. Så langt, så vel, men i forrige måned røpet Cohen i et intervju med den amerikanske radioverten Howard Stern at Queen ikke var villig til å gå dypt nok inn i Mercurys ville livsstil.

At Queen var mer interessert i at bandets renommé ble ivaretatt for fremtiden, snarere enn at det ble en sannferdig film. Derfor trakk han seg.

Det er dette intervjuet som har fått Brian May til å rase.

– Han ble et rasshøl. Vi hadde noen møter med Sacha der vi luftet ideer, men så forsvant han og begynte å fortelle usannheter om hva som skjedde, sier May til The Daily Mail.

– Hvorfor skulle han si at vi ikke ville lage en sannferdig film? Er vi typen til å vike unna sannheten? Jeg tror ikke det, sier Brian May, før han setter inn nådestøtet:

LES: VGs anmeldelse av Sacha Baron Cohens siste film, «Grimsby»

– Vi bestemte oss for at han ikke var den rette for rollen av mange årsaker, hvilket er ganske innlysende når du ser på det han har gjort i det siste.

Istedet for Sacha Baron Cohen, sier Brian May rett ut til avisen at han nå ønsker Ben Whishaw i rollen som Freddie Mercury. Whishaw er mannen som har spilt Q i de to siste James Bond-filmene.

– Han er fabelaktig - en ekte skuespiller, sier May.