I TRØBBEL: Morrissey, her under Nobelkonserten i desember i 2013. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN Foto:Daniel Sannum Lauten,Afp

Morrissey i absurd drapsplan-krangel med sikkerhetsvakt

En eks-livvakt hevder Morrissey ba ham om hjelp til å «bli
kvitt» grunnleggeren av en fanside. Morrissey avviser beskyldningene som plagsomme løgner.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Morrissey har nettopp gitt ut et nytt album, men har ikke gjort noen intervjuer eller annen promo i forbindelse med utgivelsen.

Nå har det imidlertid kommet litt uønsket oppmerksomhet hans vei. Den tidligere sikkerhetsvakten Bradley Steyn har ifølge TMZ levert inn et søksmål mot sin gamle arbeidsgiver.

Her blir det hevdet at den britiske rockestjernen kom med en ganske så spesiell forespørsel til sikkerhetsvakten. Steyn hevder nemlig at Morrissey spurte ham om det fantes en måte å «skade» David Tseng, grunnlegger av fansiden www.morrissey-solo.com. Tourmanageren til Morrissey skal også ha spurt om det fantes en måte å «kvitte seg med» Tseng på, og det ble ifølge søksmålet diskutert hvordan man skulle få tak i adressen til Tseng.

Det er ingen hemmelighet at Morrissey ikke har mye til overs for fansiden. Under en konsert i 2011 utstyrte han bandet sitt med T-skjorter med påskriften «Fuck Morrissey-Solo.com», og han har fått sikkerhetsvakter til å stoppe David Tseng fra å komme inn på konsertene hans. Grunnen er at Tseng publiserer nyheter om favorittartisten sin som ikke alltid er positive, som for eksempel linker til nyhetssaker om hans uttalelser om Utøya-massakren i juli 2011.

Morrissey svarte ganske kjapt på beskyldningene, via true-to-you.net, en annen fanside. Her skriver han at han ikke kjenner Steyn, selv om han har vært med på tre Morrissey-turneer. Han avviser beskyldningene i sterke ordelag.

- Jeg er blitt kjent med historiene som verserer på diverse nyhetssider hvor han hevder at jeg ba ham «skade» (drepe?) David Tseng. Selv om Steyns historie faller på sin egen latterlighet, vil jeg fortelle som ennå ikke har forstått det at historien er en plagsom løgn, skriver Morrissey som samtidig vedgår at han ikke har mye til overs for nettsiden morrissey-solo.com.

Han fortsetter:

- At jeg skulle be en totalt fremmed (Bradley Steyn) om å fysisk gå til angrep på David Tseng kan ikke forstås som troverdig dersom man er ved sine fulle fem, skriver Morrissey. Artisten hevder Steyn er ute etter penger, og at han gjør dette i desperasjon.

Morrissey avslutter med å skrive at Steyns uttalelser er anmeldt til politiet.

David Tseng har også kommentert søksmålet.

- Det er ikke hver dag man blir truet av en popstjerne, eller at han sender folk på deg. Det er ganske alvorlige anklager, kriminelt skulle jeg mene, dersom det er sant, sier Tseng til Yahoo Music, og hevder han fortsatt er fan av Morrissey.

- Jeg hører på musikken hans hele tiden og jeg er veldig interessert i karrieren hans og hva han driver med, og jeg drar på konserter – hvis jeg slipper inn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder