ENSOM: Keith Richards forteller om sorgen og sinnet etter å ha mistet flere gode venner. Her fra en konsert i Australia i fjor. Foto: Morne de Klerk , Getty Images

Keith Richards: Vennene mine dør, skal de forlate meg ensom?

Keith Richards (71) tar et oppgjør med alderen som sniker seg på i et svensk TV-intervju.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

Rolling Stone-gitarist og musiker Keith Richards er i disse dager aktuell med et nytt soloalbum – «Crosseyed Heart».

I en episode av det svenske TV-programmet «Nyhetsmorgon», som sendes lørdag denne uken, forteller en åpenhjertig Richards om ensomheten og sinnet han opplever når vennene hans går bort, skriver Expressen.

– Jeg er ikke redd for døden nå, men jeg pleide å være det. Det som gjør meg redd er at alle vennene mine dør. Jeg er igjen. Skal alle forlate meg ensom? Spør han.

Konsertanmeldelse: Rolling Stones: Øving gjør mester

Føler sinne og sorg

71-åringen forteller at det er en rar følelse å erkjenne at man har mistet en venn – både en enorm sorg, men også et slags sinne.

SOM BRØDRE: Mick Jagger og Keith Richards har hatt sine uenigheter gjennom årene, men krangler ifølge Richards på lik linje med det brødre gjør. Her fra fjorårets konsert i Telenor Arena. Foto: Trond Solberg , VG

– Hvordan våger dere å forlate meg ensom? Jeg stolte på dere. Alle mine venner har, av ulike grunner – også naturlige, dødd, sier han til programleder Jesper Börjesson.

Husker du denne? Disse Stones-låtene liker vi best

Richards forteller også at han har sluttet med narkotika, og at han forsøker å kutte ned på alkoholen og sigarettene. Han prøver også å bli en bedre morfar.

– Jeg prøver ikke å holde meg i form, jeg gjør hva jeg alltid har gjort. Men jeg har gitt opp dopeksperimentene mine. Det har er å vokse opp. Hver dag er en ny. Å være morfar er en helt ny erfaring, sier han.

Som tidligere nevnt understreker rockeren også i dette intervjuet at han ikke har gitt opp et nytt album med Rolling Stones, og håper å få med seg resten av bandet i studio neste år. Også vokalist Mick Jagger har lekt med tanken om en ny plate.

Les også: Stones-låten som forandret rocken

Flere artikler

  1. Keith Richards: – Det var på tide å slutte å drikke

  2. Skuespiller og Rolling Stones-muse Anita Pallenberg er død

  3. Keith Richards stumper røyken

  4. Blått, blått – men er
    det godt nok?

  5. Musikkanmeldelse Rolling Stones: Blått, godt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder