HOUSEDIVA NÅ: Ane Brun. Foto: Mattis Sandblad Foto: ,

Ane Brun høyt på den britiske hitlisten

Den norske artistveteranen tar britene med storm, på en låt som langt fra er typisk for henne.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ane Brun (39) har betydelig listesuksess å vise til i Norge og Sverige, men kan legge til et helt nytt element på skrytelisten nå.

Søndag kveld bekrefter Official Charts Company, som lager den offisielle britiske hitlisten, at låten «Can't Stop Playing» er ukens beste nykommer, og går rett inn på fjerdeplass.

Den spanske DJ'en Dr. Kucho! står bak sangen, et samarbeid med Gregor Salto. Den pumpende houselåten kom opprinnelig ut i 2005, men er først nå en stor hit, i en remiks hvor altså Ane Brun fra Molde er med som vokalist.

https://twitter.com/anebrun/statuses/589886959625043968

Det øvre sjikt av den britiske hitlisten er ikke et sted hvor norske artister ferdes ofte. I 2014 ble Nico & Vinz med «Am I Wrong» det andre norske artistnavnet noensinne til å toppe listen, de første siden a-ha i 1986.

Andre norske artister har imidlertid nådd topplassering på den britiske singellisten, som medlem i band.

En coverversjon av «Take On Me» ble en nummer én-hit i 2000, for det britiske boybandet A1, hvor Christian Ingebrigtsen utgjorde en fjerdedel av besetningen.

Den danske kvartetten Aqua, med norske Lene Nystrøm i spissen, gikk også til topps med «Barbie Girl» i 1997. De gjentok bedriften med «Doctor Jones» og «Turn Back Time».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder