Steven Tyler: Malala er en engel og en gave fra oven til alle på planeten

NOBELINSTITUTTET (VG) Steven Tyler hylles tidenes yngste Fredsprisvinner, og mener hun er en engel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I kveld er det klart for årets Nobelkonsert og fredsprisvinnerne Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60) skal hylles. Allerede på dagen møtte verten Queen Latifah (44) og artistene pressen.

- EN ENGEL: Pressekonferanse med Steven Tyler og andre artister og verter for Fredspriskonserten. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

– Malala er en engel og en gave fra oven til alle på planeten, sier Steven Tyler på pressekonferansen.

– Hun er en klippe. Og hun er bare 17. Noen ganger når man omfavner en klippe, kan man føle havet det kommer fra. Det følte jeg i går. Hennes tale i går var en av de mektigste noensinne. La oss ta det til oss, sier han.

- Stor ære

Kveldens vert Queen Latifah trekker frem hvor viktig musikk er for samhold.

– Takk, det er en svært stor ære å være her. Det viser hvor stor makt musikken har når vi kan bringe så mange artister sammen. Jeg er veldig spent over å kunne få introdusere alle disse fantastiske musikalske talentene for publikum verden over – og få spre fredsbudskapet. sier Queen Latifah til pressen.

Fra salen fikk verten spørsmål om hva hun som kjendis kan gjøre for å hjelpe barn rundt i verden.

- Jeg er datteren til en politimann og en lærer. Jeg vokste opp med å se mine foreldre hjelpe barn hele livet. De var med på å få fram deres talenter og evner. Budskapet var at du kan oppnå det du vil dersom du prøver hardt nok. Men noen ganger må man stå alene – før man klarer å overbevise omverdenen om at man kan få det til. Derfor er mot veldig viktig for barn. Vi må la dem falle og hjelpe dem på beina igjen. Vi må hjelpe dem til ikke å være redde for å heve røsten.

GODT HUMØR: Seinabo Sey, Gabrielle, Ustad Rahat Fateh Ali Khan, Queen Latifah, Steven Tyler, Nuno Bettencourt og Amjad Ali Khan under en pressekonferanse før Fredspriskonserten. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

- Takknemlig

For britiske Laura Mvula er det en drøm som går i oppfyllelse å få være med på kveldens konsert, og med det hylle fredsprisvinnerne.

- Malala en er vakker person med et nydelig navn. Jeg får være med på en fantastisk drøm. Å bringe fred gjennom musikken er det jeg ønsker. Så tusen takk for at jeg får være her.

Konserten sendes til potensielt én milliard TV-seere. Den kringkastes nemlig til 350 millioner husstander imellom 80 og 120 land.

Kveldens konsert er svært Bollywood-preget - noe Aerosmith-vokalisten ikke har noe i mot:

- Jeg elsker Bollywood-musikken, sa Tyler.

Kveldens eneste norske artist er Gabrielle. Den rollen er hun svært beæret over å ha:

OPPTRER: Norske Gabrielle, og i bakgrunnen svenske Seinabo Sey. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

- I kveld blir en av de mest minnerike kveldene noensinne. Jeg gjør det jeg elsker, og er så glad for at jeg skal få synge i kveld med alle disse flotte artistene. Jeg burde være sjenert, ikke sant? Men jeg er bare så takknemlig over å få være med.

Fra rock til Bollywood

VGs journalist til stede på pressekonferansen melder at det er journalister og kamerateam fra hele verden i salen. I år er også pressekonferansen på Det Norske Nobelinstitutt, og ikke i Oslo Spektrum som den har blitt avholdt tidligere år.

Sikkerheten er høy, og flere sikkerhetsvakter sjekket bygget, og salen, før artistene og vertinnen ankom.

På pressekonferansen deltar Naz Choudhury, Seinabo Sey, Gabrielle, Ustad Rahat Fateh Ali Kahn, Queen Latifah, Steven Tyler, Nuno Bettencourt, Amjad Ali Khan, Laura Mvula, Carmen Amare, Emily Anne og Juliana Joya.

De to sistnevnte er jentene som har laget hyllestvideoen, og låten «I am Malala» til den 17 år gamle fredsprisvinnere. De vil også opptre under kveldens konsert i Oslo Spektrum med den samme sangen

Dagen før kveldens konsert var det en shoppingglad Steven Tyler som gikk i butikkene i Oslo – og etter alt å dømme så etter dameundertøy.

Årets Nobelkonsert blir direktesendt på NRK1 fra klokken 19.45.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder