HUMOR-SUKSESS: Vegard (til høyre) og Bård Ylvisåker håver inn millioner på humorsuksessen sin. Foto: Mattis Sandblad VG

Ylvis-millionene yngler

Komiker-brødrene Vegard (37) og Bård Ylvisåker (34) har på fire år tjent over 37 millioner kroner, og hatt et overskudd i TV-selskapet Concorde på mer enn 15 millioner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tallene gjelder for brødrenes respektive selskaper, Feelfood og Moviebox. Siden selskapene ble opprettet i 2012 har millionene strømmet inn. På fire år har Vegards Feelfood akkumulert et overskudd på drøyt 19 millioner kroner, mens Bårds Moviebox har en tilsvarende hyggelig stigning til et samlet overskudd på snaut 18 millioner kroner på disse årene.

Og det stopper ikke der.

LES OGSÅ: Vegard Ylvisåker kjøpte praktvilla til 17 millioner

Sammen med sin manager Jørgen Thue eier de 28 prosent hver av produksjonsselskapet Concorde Tv AS som også nylig leverte inn sitt årsregnskap.

Også der har den økonomiske utviklingen vært sunn og stabilt stigende i den siste fireårsperioden med et samlet overskudd på over 15 millioner kroner.

Concord Tv hadde i 2015 et overskudd på tre millioner kroner, mot 3,8 millioner året før. Selv om omsetningen sank fra 28,7 millioner i 2014 til 18,6 millioner i 2015, maktet altså selskapet å bevare det solide overskuddet.

Det unaturlig høye omsetningstallet for 2014 har også sammenheng med at 2013 var året da Ylvis-feberen og «The Fox» herjet over hele verden, og at Ylvis-duoens aktivitet var på sitt aller høyeste det året. Inntektene for 2013 ble først synlige året etter.

LES: Ylvis-brødrene slåss om samme pris

«The Fox» er nå sett 615 millioner ganger på YouTube og strømmet 74 millioner ganger på Spotify.

Dersom vi tar med det samlede overskuddet de siste fire årene for Jørgen Thues eget selskap, Stageway Teater - drøyt 13 millioner kroner - forstår man at det både jobbes hardt og styres økonomisk godt rundt Ylvis-brødrene.

Vegard Ylvisåkers Feelfood hadde bare i fjor et overskudd på 4,6 millioner kroner og en omsetning på seks millioner. Bård Ylvisåkers Moviebox gikk i pluss i 2015 med 4, 1 millioner kroner og samme omsetning som broren, seks millioner kroner.

Concorde Tv sysselsetter for tiden 13 personer. Overfor DN sier manager Jørgen Thue at han ikke har noen kommentar til Concorde Tvs årsregnskap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder