I HARDT VÆR: Beyoncé Knowles har blitt saksøkt for å ulovlig ha brukt en annen artists stemme i en låt. Foto:Evan Agostini,Ap

Beyoncé saksøkt av ungarsk artist

Den ungarske Monika Juhasz Miczura, bedre kjent under navnet Mitsou, mener at Beyoncé (33) har brukt stemmen hennes i en sang.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Beyoncé Knowles' «Drunk in Love» får kjørt seg etter anklager om krenkelse av en annens arbeid.

Vokalåpningen på «Drunk in Love» er av den ungarske artisten Mitsou, som mener at hun aldri har sagt ja til at det skulle brukes i duetten mellom Beyoncé og Jay Z, skriver New York Daily News.

Mitsou ber nå om uspesifiserte kostnader i en sak levert inn til domstolen i Manhattan i forrige uke. Hun ber også om at sangen ikke skal spilles eller selges mer.

– Mitsou ga aldri tillatelse for at stemmen hennes kunne brukes i noen sammenheng, står i det i rettsdokumentene, som også har nevnt Beyoncés ektemann Jay Z og produsenten Timbaland.

A capellaen i de første sekundene i sangen, som også er med senere i låten, ble hentet fra Mitsous sang «Bajba, Bajba Pélem» fra 1995, ifølge rettsdokumentene. Låten ble sluppet i USA i 1997 under tittelen «Gypsy Life on the Road».

Albumet, hvor «Drunk in Love» er med, har solgt mer enn 5 millioner kopier på verdensbasis siden den ble sluppet for ett år siden, og den satte iTunes-rekorder etter én uke på markedet.

Representanter for Beyoncé har ikke vært tilgjengelige for en kommentar.

Det er ikke første gangen hun får kritikk for å ha brukt lydspor i en sang. I fjor ble hun kritisert av tidligere NASA-ansatte og deres familier etter en lydfil i låten «X.O». I begynnelsen av låten hører man stemmen til en av syv om bord i romfergen «Challenger», som gikk i oppløsning 28. januar 1986. Flere pårørende skal ha syntes at det var følelsesmessig vanskelig å høre lydfilen igjen, og da i en poplåt.

Beyoncé topper i år finansmagasinet Forbes' liste over de mektigste kjendisene, og sammen med ektemannen Jay Z (45) reiste de i år ut på turneen «On the Run». Paret har datteren Blue Ivy sammen.

LES OGSÅ:Se de første bildene av Blue Ivy

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder