AMBISIØSE: Marcus og Martinus Gunnarsen på videoinnspilling i Oslo tidligere denne uken. Foto: PATRICK DA SILVA SÆTHER/VG

Marcus & Martinus: – Det hender vi blir slitne

«Girls, girls, girls, girls» synger de 14 år gamle popkometene i sin nye låt. Da er det lov å spørre om nettopp jenter.

Artikkelen er over tre år gammel

Tvillingene har med låter som «Plystre på deg», «Elektrisk» og «Alt jeg ønsker meg», tatt Norge med storm. Nå vil Marcus og Martinus erobre resten av verden og synger på engelsk for første gang.

Svenskene har for lengst forelsket seg i duoen, men ambisjonene strekker seg langt utenfor Skandinavia.

– Vi er litt kjent i Finland, Danmark, Tyskland, Spania, Italia, Japan og Nederland, forteller de to opprømt når VG møter dem i Oslo.

Kjærlighetsbrev på nett

Beviset er synlig for alle på bildetjenesten Instagram, der gutta følges av nærmere 280.000 fans. Tusenvis med hilsener og kjærlighetserklæringer postes under hvert bilde, og de ivrigste jentene bruker Googles oversettelsesverktøy for å kunne uttrykke på norsk det de føler for sine store idoler.

– Ja, har du sett det? sier en blid Marcus før han raskt legger til:

– Når vi har gått inn og sett på de nyeste følgerne våre, så har vi skjønt at mange av dem er fra Japan.

Men uansett hvor mange friere de kan velge og vrake i, 14-åringene fra Trofors i Nordland er fortsatt single.

– Ingen av oss har kjæreste ennå, forsikrer de.

NYTER LIVET: Marcus & Martinus er to glade 14-åringer. Foto: PTRICK DA SILVA SÆTHER/VG

Drømmejenta

Men de har en klar oppfatning av hvordan drømmejenta skal være.

– Hun bør være søt, snill og kanskje en som bryr seg. Og så må hun være morsom. Jeg vil ikke si noen spesiell hårfarge, for da kanskje noen jenter ender opp med å farge håret for vår skyld, sier Marcus.

Martinus skyter inn: – Alle jenter er søte på hver sin måte.

Det begge to er enige om, er at den ideelle jenta i hvert fall ikke må være sjalu.

– Hun må tåle at vi er mye på reise, og at vi tar bilder med andre jenter.

Duoen fylte 14 år i februar, men tiltrekker seg fans som både er en god del yngre og eldre enn dem selv. Marcus og Martinus er vant med se ivrige, gråtende tenåringsjenter foran scenen.

– Hva tenker dere om at mange av jentene er flere år eldre enn dere?

– Det er bare positivt, det, smiler brødrene, som var 10 år da de i 2012 vant MGPjr med «To dråper vann».

Husker du? Sånn så Marcus og Martinus ut for fire år siden

Måtte styre unna

Men selv om de soler seg i berømmelsen og nyter tilværelsen som Norges nye popkonger (de har solgt ut to konserter i Oslo Spektrum til høsten), innrømmer tvillingene at jentene kan bli i ivrigste laget – noen ganger.

– Det hender at vi blir slitne. Her om dagen satt vi inne i leiligheten vi bruker i Oslo, og var kjempetrøtte. Vi fikk veldig lyst på is og bestemte oss for å gå ned på Kiwi. Men det sto masse fans utenfor butikken, så da gikk det ikke. Det ble ingen is på oss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPHELTER: Marcus & Martinus på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo i fjor sommer. Foto: NTB SCANPIX

De har det travelt. Selv popstjerner må pugge til prøver, for det er ikke sånn at gutta slipper unna skole. Pappa Kjell Erik Gunnarsen, som er lærer, følger sønnene overalt hvor de ferdes. Det meste av reisingen legges imidlertid til helgene, sånn at brødrene går glipp av minst mulig av skolehverdagen hjemme.

– Men når vi er på reise, må vi opp med mattebøkene på slutten av dagen. Vi får ganske bra karakterer. Mye femmere, opplyser Marcus.

Kan du forskjellen? For dette heter de nemlig ikke

Når gutta skal koble ut stress og mas, fordyper de seg i hver sin mobiltelefon.

– Da stenger vi alt annet ute og slapper helt av i vår egen verden. Med mobilspill, Snapchat og Instagram.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEATURING: Marcus og Martinus får hjelp av Tshawe Baqwa og Yosef Walde-Maryam i Madcon på «Girls». VG møtte alle fire mandag. Foto: PATRICK DA SILVA SÆTHER/VG

VG møter Marcus og Martinus mens de holder på med innspillingen av musikkvideoen til «Girls», sammen med Madcon, som bidrar på låten. Singlen slippes 20. mai, og planen er at neste album kommer til høsten.

Madcon om Marcus & Martinus: – Bare et spørsmål om tid

– Og det skal bli enda bedre enn det første! sprudler popduoen.

Tvillingduoen ligger fortsatt høyt oppe på VG-lista Topp 40 med debutalbumet «Hei» – i skrivende stund på en åttende plass – 62 uker etter lansering.

– Det er helt sykt! Første gang vi så navnene våre på VG-lista, lå vi på en 22. plass. Bare det føltes helt crazy.

Artikkelen fortsetter under videoen.

«Girls» er skrevet av Magnus Bertelsen, Erik Fjeld og Madcon. Videoen, som er regissert av Mikkel Gulliksen, er filmet over fem dager på Gran Canaria og fire dager i Oslo, med dansere plukket ut på audition, og et stort antall statister.

– Det er hardt arbeid, altså! Selv om vi valgte Gran Canaria på grunn av sommer og sol, jobbet vi fra 10–11 på morgenen til kl. 22 på kvelden. Så det var ingen ferie. Men vi fikk med mange jenter – alle de norske jentene på Gran Canaria, flirer duoen.

I sommer venter 30 utsolgte konserter i Norge, pluss flere opptredener i Sverige. Om Marcus og Martinus får tid til å være med på VG-lista-turneen, er for tidlig å si.

Svindel avslørt: Falsk Marcus & Martinus-profil ba om puppebilde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder