AUNT MARY: Jan Groth var kanskje best kjent fra sin tid som vokalist i rockebandet Aunt Mary på 70 tallet. Foto:Linn Cathrin Olsen,VG

Sangeren Jan Groth er død

Sangeren Jan Groth døde onsdag etter å ha vært syk med kreft ett års tid. Han ble 68 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det bekrefter Groths nære venn Ketil Furberg Henriksen, som også har gitt ut to av Groths album, overfor Vårt Land.

Groths karriere som sanger strekker seg tilbake til 1960-tallet. Han er kanskje mest kjent som vokalist i rockebandet Aunt Mary og som en av de fire sangerne i Just 4 Fun på henholdsvis 1970- og 1990-tallet. Mange vil også huske at det var nettopp Just 4 Fun som representerte Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1991.

MELODI GRAND PRIX: I 1991 reprsenterte Jan Groth Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix sammen med de andre medlemmene av Just 4 Fun, Eirikur Hauksson (t.v.), Marianne Antonsen (bak), Hanne Krogh (foran). Jan Groth (t.h). gruppen endte på forøvrig på en 17. plass. Foto:Magnar Kirknes,VG

Groth beskrives som en foregangsmann for norsk rock og kristenrock og gjorde seg også bemerket med evangeliske sanger signert T.B. Barratt og Aage Samuelsen.

– Det som gjorde ham til en stor artist på 90-tallet, var at han ga ut sine egne Aage Samuelsen-tolkninger. De innspillingene er noe det største som har skjedd innen norsk, kristen musikk de siste tjue årene, sier Oddvar Hjelvik, som er leder for plateselskapet Mudi, tidligere Master Music, som har gitt ut en rekke av Jan Groths plater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder