DRITT-LEI: Susanne Sundfør fikk nok av pratesyke tilskuere under helgens konsert på Kongsberg. Her avbildet under by:Larm 2010. Foto: Knut Erik Knudsen

Susanne Sundfør: - Gå hjem og spis bæsj

Skravlete konsertgjengere på Kongsberg fikk klar melding om hva artisten synes om ikke å få synge i fred.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Da Susanne Sundfør opptrådte ved konsertstedet Energimølla lørdag, var det en gruppe publikummere som slet med å holde tyst.

Avisen Laagendalsposten skriver at den storselgende Spellemann-vinneren avsluttet konserten med å be bråkmakerne om å gå hjem for å spise bæsj.

Artisten vil ikke selv kommentere saken. Episoden bekreftes likevel av promosjefen i Sundførs plateselskap EMI, Ida Lyxzen.

- Etter siste låt avsluttet Susanne med å takke alle de som hørte på, men at de som hadde pratet kunne gå hjem og spise sin egen «bæsj». Det var ment som humor og folk lo og klappet. Hun fikk støtte av publikum og stemningen var ingenting annet enn god, sier Lyxzen til VG.

Hva synes DU om at folk skravler underveis i forestillingen? Si din mening i avstemningen til høyre i artikkelen.

Sundfør var ikke alene om å reagere på bråket i salen. En konsertgjenger har skrevet et leserbrev til Laagendalsposten om hvordan han opplevde seansen.

«Susanne Sundfør satte pris på de fleste, men hverken hun eller undertegnede synes Kongsbergs blanda kaklekor gjorde noen god innsats. (...) Til sist er det likevel herlig forløsende at Susanne takker publikum, som overveiende er entusiastiske, og vi håper vel alle at kaklerne fikk med seg at hun ba dem gå hjem for å spise bæsj. Men det er jo direkte flaut å være fra Kongsberg i slike øyeblikk», skriver Dag Aasland.

Les også: Nå har Sundfør bearbeidet sorgen

Daglig leder ved konsertstedet, Henriette Normann, sier til lokalavisen at hun ikke satte pris på bråket, men også at den slags er vanskelig å håndtere for personalet.

- Det er lørdagskveld, folk er ute på byen og treffer kjentfolk. Det er klart det blir litt prat. Men folk har kanskje litt ulike forventninger til hva som er greit på en konsert. Det var 300 personer på konserten. Det er litt vanskelig å gå rundt å hysje på folk, sier hun.

FÅR STØTTE: Susanne Sundfør støttes av både publikum, konsertarrangør og eget plateselskap for bæsj-meldingen fra scenen. Foto: EMI

At Sundfør ba bråkmakerne spise bæsj har Normann ifølge Laagendalsposten ingen problemer med.

- Det er helt nydelig påpekt, sier Normann.

EMIs promosjef har heller ingen problemer med Sundførs reaksjon.

- Jeg forstår godt at det er irriterende når få mennesker i et publikum forstyrrer majoriteten som faktisk ønsker å lytte, det tror jeg vi alle har opplevd. Da bør man også få lov til å si i fra, sier Ida Lyxzen.

Sundfør er fra før ikke fremmed for å si i fra. I fjor trakk hun seg fra Spellemannprisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder