Gråtkvalt Kanye etter skandalen: - Skammer meg

(VG Nett) Følelsene holdt på å ta overhånd for rapperebellen da han snakket ut på TV om hvordan han tråkket på følelsene til prisvinner Taylor Swift.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ti år gammel

I går kveld, få timer etter at han sørget for overskrifter verden over etter å ha ødelagt takketalen til prisvinner Taylor Swift (20) under søndagens MTV Video Music Awards, inntok Kanye West (31) stolen hos talkshow-vert Jay Leno.

- Ekstremt vanskelig

Det var en tydelig skyldbetynget og alvorspreget Kanye som ønsket å beklage for all verden skandalen han forårsaket da han stormet scenen og rev mikrofonen fra Taylor - for å si at Beyonce heller burde vunnet prisen.

VGTV: Se skandaleopptrinnet her

Les også: Obama: - Kanye er en jackass

Mens Jay Leno forskte å ha en munter tone da Kanye entret TV-studioet, var det ikke et smil å spore på rapperens ansikt.

- Jeg har det ekstremt vanskelig, sa den vanligvis så munnrappe Kanye som slet med å ordlegge seg.

- Jeg prøver å takle det at jeg tok noe fra en talentfull artist. Jeg har alltid bare ønsket å hjelpe andre, sa Kanye som innså med en gang etter stuntet sitt at han hadde tråkket i salaten.

COUNTRYKOMET: Taylor Swift (20). Foto: AP

- Da jeg ga henne mikrofonen tilbake, og hun ikke fortsatte å snakke, skjønte jeg at jeg hadde handlet galt, betrodde Kanye som på prisfesten ble pepet ut av publikum.

Alt om prisfesten her

På gråten

Da Jay Leno spurte Kanye om hva han trodde moren hans ville ment om oppførselen hans, var rapperen nær ved å ta til tårene. Kanye ble sittende taus, før han la hånden foran ansiktet, tyudelig på gråten. Han fikk et trøstende klapp på låret fra talkshow-verten.

- Ville hun vært skuffet? Ville hun gitt deg en lekse? spurte Lno om Kanyes mor som døde brått under en operasjon for under to år siden. kanye var svært knyttet til moren.

- Ja, svarte en tydelig preget Kanye som også en rekke ganger tidligere har protesert høylytt etter prisutdelinger hvor han selv har følt seg oversett. Men aldri har musikeren lagt seg så flat som etter «angrepet» på Taylor.

Ønsker å hjelpe

- Jeg tråkket på en persons følelser. Det var uhøflig. Jeg ønsker å si unnskyldning ansikt til ansikt. Jeg skammer meg over å ha såret en annen, og jeg prøver ikke å unnskylde meg selv. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe Taylor eller andre i fremtiden, så vil jeg gjøre det, sa Kanye før han forlot TV-studioet.

Kanye har også beklaget opptrinnet på sin egen blogg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRØSTET: Beyonce trøstet Taylor. Foto: Reuters

Beyonce rettet opp

Beyonce satt sjokkert i salen da hun ufrivillig ble tatt i forsvar av Kanye. Da Beyonce senere ble ropt opp som prisvinner, valgte hun å dele rampelyset med Taylor, som igjen inntok podiet og dermed fikk fullføre takketalen som Kanye tidligere hadde avbrutt.

Taylor Swift, 20 år gammel country-nykommer, uttalte til pressen etter skandalestuntet til Kanye at hun aldri før har møtt rapperen, men at hun alltid har hatt stor beundring for ham.

- Jeg ønsker ikke å gå inn i noen verbal krig, sa Taylor.

Les også

 1. Kanye gjorde skandale på nattens MTV-galla

  (VG Nett) Kanye West stormet scenen under Taylor Swifts takketale og sjokkerte prisvinneren foran TV-seerne og fullsatt…

Flere artikler

 1. Taylor Swift snakker ut om MTV-skandalen

 2. Kanye West på scenen ett år etter skandaleopptredenen

 3. Jimmy Kimmel avbrøt The Killers-vokalist

 4. Kanye gjorde skandale på nattens MTV-galla

 5. Kanye West vil gi sang i gave til Taylor Swift

Fra andre aviser

 1. Taylor Swift tilgir Kanye West

  Bergens Tidende
 2. Taylor Swift tilgir Kanye West

  Fædrelandsvennen
 3. Skammer seg

  Bergens Tidende
 4. West tar en tenkepause

  Fædrelandsvennen
 5. Taylor Swift stakk av med den gjeveste prisen

  Bergens Tidende
 6. Musikkbransjens kanskje mektigste bakmann er elsket av Justin Bieber og hatet av Taylor Swift

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder