LEGENDE: Bob Dylan har forandret populærmusikken siden han startet opp, og en fan ønsket å sikre seg utkastet til «Like a Rolling Stone». Foto:Chris Pizzello,Ap

Dylans «Like a Rolling Stone»-utkast solgt på auksjon

Ofte blir artisters eiendeler og gamle låt-utkast solgt til fans og samlere. Denne gangen var det en Bob Dylan-klassiker som gikk under hammeren.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Et utkast av en av verdens mest populære sangene, Bob Dylans «Like a Rolling Stone», ble tirsdag solgt for 12.2 millioner kroner på den verdenskjente Sotheby's. Det er ifølge auksjonshuset verdensrekord, skriver Associated Press.

Utkastet er skrevet med blyant på fire ark av et hotells brevpapir med revisjoner, notater og kruseduller: en lue, en fugl og et dyr med gevir. Brevpapiret kommer fra Roger Smith hotellet i Washington D.C.

Dylan, nå 73 år, var 24 år gammel når han spilte inn sangen i 1965 om en debutant som blir einstøing når hun kastet ut i overklassens sosiale sirkler.

«How does it fell to be on your own», står det i Dylans egne håndskrift. «No direction home, Like a complete unknown, Like a rolling stone».

Manuskriptet ble solgt som en del av Sotheby's rock og pop musikksalg.

Dyr memoribilia

Det er ikke første gangen artisters manuskript og eiendeler har blitt solgt. I fjor ble Bruce Springsteens originale «Born to run»-manuskript fra 1974 solgt for over én million kroner på Sotheby's i New York.

En Beatles-fan var klar til å klimpre i vei på sin nye gitar når han kjøpte en halvakustisk gitar, spilt på av både John Lennon og George Harrison, for 2.3 millioner kroner under et arrangement i New York.

I 2009 ble et av Elvis Presleys hårstrå solgt for 10.000 kroner på en auksjon i Storbritannia.

For fem år siden døde Michael Jackson, og siden hans død har flere av popkongens kjente eiendeler blitt solgt. I 2011 ble den røde lærjakken som han brukte i «Thriller» solgt på auksjon for 10 millioner kroner. Året før ble rundt 200 av stjernens eiendeler solgt for 4.4 millioner kroner på et auksjonshus i Las Vegas. Blant eiendelene som gikk var Jacksons Swarovski-hanske solgt for 1.2 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder