FESTIVALFAVORITT: Kygo, her i aksjon på Palmesus-festivalen i Kristiansand 4. juli. Foto: NTB SCANPIX Foto: ,

Billboard: – Kygo er unik

23-åringen fra Bergen står høyt på det amerikanske musikkbladets festivalplakat.

Artikkelen er over fire år gammel

Store festivaljobber i utlandet har blitt en relativt hverdagslig arbeidsoppgave for Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (23).

I slutten av august får han likevel en spillejobb utenom det vanlige: På det amerikanske bransjebladet Billboards første festival noensinne, som knyttes til verdens viktigste hitliste – Billboard Hot 100.

Les også: Sandra danker ut Kygo

– Kygo er en spesiell artist som både representerer en ny sub-sjanger i tropisk house og en ny type måte å oppdage artister på, via streaming og bloggsupport, sier Billboards redaktør for elektronisk musikk, Matt Medved, til VG.

– Vi var den første store publikasjonen som lagde en reportasje om ham. Hans oppløftende og unike lydbilde gjør at han passer naturlig inn i Billboard Hot 100-festivalen.

Kygo er blant de syv artistnavnene som står øverst på plakaten.

De andre store er VG-listetopperen Jason Derulo, The Weeknd (som Kygo har remikset), Nicki Minaj, Skrillex, Lil Wayne – og Justin Bieber, som skal gi en «special guest performance».

Kygo er forøvrig ikke eneste nordmann som opptrer på festivalen. Tom Stræte Lagergren fra Flisa, kjent under artistnavnet Matoma, står også på programmet.

Han er like gammel som Kygo, og har også utmerket seg som produsent, blant annet i samarbeid med Astrid Smeplass – for ikke å glemme låten han lagde sammen med Jason Derulo og Jennifer Lopez.

Les også: Kygo har kjæreste – fansen fortviler

Billboard selv beskriver programmet som en «killer mix» av hete hitmakere, innflytelsesrike artister på sosiale medier, stjerner på vei opp og festivalfavoritter.

DELER PLAKAT MED KYGO: Justin Bieber. Foto: AP Foto: ,

Festivalen finner sted på et strandområde i New York 22. og 23. august.

Etter forrige helgs opptredener på Roskilde i Danmark og Palmesus i Kristiansand, har Kygo nå noen ukers konsertpause. 31. juli er han i gang igjen, med spillejobber i Canada og USA.

VG anmelder: Kygos remiks av «Take On Me»

Kygos neste planlagte opptreden i Norge er på Jugendfest i Ålesund 21. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder