FORSVANT I SINNE: Justin Bieber skuffet fansen med å storme av scenen i sinne på Chateau Neuf i Oslo torsdag kveld, men norske eksperter tror ikke dette vil ha noe å si for omdømmet hans. Foto: Sandblad Mattis , VG

Musikkeksperter om Bieber: – Veldig liten ripe i lakken

Tviler på at Justin Biebers image er ødelagt

Musikkeksperter som har fulgt Justin Biebers karriere har ingen tro på at torsdagens skandaleopptreden på Chateau Neuf i Oslo vil få varige virkninger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Sammenlignet med Justins mange skandaler, så er dette en veldig liten ripe i lakken. I Norge føles det stort, nært og absurd drøyt, men for folk flest i verden så er et avbrutt tv-show nesten glemt i morgen. Streaming-tallene til Justin kommer ikke til å gå ned, påpeker utgiver for underholdningsnettstedet 730.no, Gisle Stokland, til VG.

Kommentar: Justin Bieber - et jaget idol

– Det skal mye mer til enn en avbrutt konsert for at Justin mister mange fans. Han har gjort mye annet negativt tull opp gjennom sin karriere, men han fikk nettopp sin første nummer 1 hos Billboard Hot 100, sier Stokland.

Silje Larsen Borgan, som i 2012 skrev boken «Justin Bieber, alt du må vite», er enig med Stokland.

BIEBER-EKSPERT: Silje Larsen Borgan. Foto: Mattis Sandblad , VG

– På generell basis; rekken av artister som har gått av scenen før fullført konsert, avbrutt et intervju eller en TV-sending er lang, og begrunnelsene alltid diffuse. Selv om det blir dårlig stemning av det i noen dager - og noen velger å ta avstand etterpå - sårer nok ikke dette Biebers artistkarriere nevneverdi, sier Larsen Borgan.

Kommentar: Justin er den nye Justin

– Jeg tror ærlig talt ikke at dette blir stående som en enorm skandale i Biebers historie. Det er forferdelig trist for alle parter, spesielt unge fans som hadde ventet lenge og reist langt - for ikke å snakke om de som sto foran og opplever å få skylden. Samtidig som mange henvender seg mot arrangør og lurer på hvorfor det ikke sto noen eller noe mellom scenekant og publikum, sier Silje Larsen Borgan.

Også Gisle Stokland er opptatt av at Justin Bieber tross alt selv må ta mye av skylden for at det oppsto en konflikt med fansen som gjorde at han avbrøt konserten etter kun én låt.

Bieber unnskyldte seg på Instagram bare minutter etter at han stormet av scenen.

– Det hadde dog vært stilig av ham å skrive at det var han selv som ødela kvelden i Oslo, ikke de stakkars, oppspilte jentene som rørte foten hanns, sier Gisle Stokland i 730.no.

Psykolog om Bieber-reaksjonene: Baksiden av sosiale medier

Stokland mener at Biebers oppførsel viser at han er vant til å få det som han vil.

– Man kan bli litt skrullete når man vokser opp på denne måten, sier han.

Det er psykolog John Petter Fagerhaug enig i.

– Livet i det offentlige rom er ofte en mental ekstremsport. Gutten var sliten. Det var tydeligvis en artists form for grensesetting. Om dette blir en ripe i lakken for Bieber, er det jo ikke nødvendigvis negativt. Det hører med til stjernstatus å få litt riper i lakken, mange kan synes det er kult, sier Fagerhaug til VG.

Han tror fansen blir med Bieber videre, tross skuffelsen torsdag kveld.

– Ja, fans tåler mye. Her kan han i tillegg få medlidenhet og nye fans - det er litt tøft at han «tar hatten sin og går» når det passer han. Det er menneskelig å bli sliten, det er lurt å sette grenser og det er menneskelig å unnskylde seg, sier John Petter Fagerhaug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder