VG anmeldte låt for låt

Jesper, Anniken og Tara fikk færrest stemmer

RØK UT: Da seks deltakere skulle bli til fem var det Tara Lill Flåten Nicolaisen som trakk det korteste strået, og måtte forlate «Idol»-sirkuset. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Tårevåt avskjed: Tara ute av «Idol»

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) fremførte låten «Come Together», men klarte ikke å overbevise TV-seerne. Dermed måtte 17-åringen forlate musikkonkurransen.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

– Tara er tøff og sjarmerende, men også ung og uferdig. Det er ikke urettferdig mot konkurrentene at hun trakk det korteste strået i kveld, mener VGs musikkjournalist Thomas Talseth.

Fredag kveld var det duket for Beatles-aften, da den femte finalerunden i «Idol» gikk av stabelen. Femti år etter at The Beatles slo gjennom for fullt, fremførte de seks gjenværende deltakerne hver sin låt av det ikoniske bandet.

Det var en svært skuffet 17-åring som røk ut, og Flåten Nicolaisen ønsket ikke å snakke med pressen.

– Det går bra med Tara. De har blitt en sammensveiset gjeng og hun er lei seg for at hun må forlate gjengen, sier pressekontakt Katrine Wergeland i TV 2 til VG.

Trist avskjed

Jørn Trollebø Kvalheim synes det var leit at det var Flåten Nicolaisen som trakk det korteste strået i kveld.

– Jeg har veldig blanede følelser nå. Jeg er utrolig lettet over at jeg er videre, men det blir bare verre og verre og si farvel, sier Jørn Trollebø Kvalheim til VG etter sendingen.

– Ikke bare er Tara flink til å synge, men hun er også en fantastisk flott person å være sammen med, roser Trolle Kvalheim.

I forkant av fredagens finalerunde, fortalte 17-åringen om tiden hun slet med angst og depresjoner.

Dommerpanelet bestående av Tone Damli, Kurt Nilsen, Espen «Dansken» Selvig og Gunnar Greve ga deltakerne tilbakemeldinger etter hver opptreden, og VG-Talseth vurderte alle opptredenene med terningkast.

Er du enig i VGs dom? Diskutér i kommentarfeltet under saken.

Tøff opplevelse

Etter at Anniken Høve (29) fremførte låten «Don't Let Me Down» var det en tydelig preget 29-åring som fikk ros av dommerpanelet.

– Det var steintøft. I løpet av deltakelsen i «Idol» har det både vært oppturer- og nedturer, og denne låten gjenspeilet nettopp dette, sa Anniken Høve til VG i pausen.

29-åringen var blank i øyene under opptredenen, og forteller at låtvalget falt på nettopp denne låten etter forrige helgs nedtur, som hun selv kalte det.

– Jeg er veldig selvkritisk og har tidligere slitt med dårlig selvtillit, og følelsen av å aldri være bra nok. Men ryker jeg ut i dag, så ryker jeg ut med et smell, smilte Høve.

Sist fredag var det Chinook, Thomas og Jesper fikk færrest stemmer, og tilslutt ble det klart at Thomas S. Pettersen måtte forlate musikkonkurransen.

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) - «Come Together»:

– I dag er det et eller annet som ikke stemmer. Jeg tror ikke helt på det jeg ser, og jeg vet ikke om du gjør det selv heller, varr dommen fra Gunnar Greve.

– Slapp start, men det tar seg opp. En livsfarlig låt å velge, men jeg har nok litt den samme følelsen som Gunnar, sa Kurt Nilsen, mens Espen «Dansken» Selvig mente opptredenen ikke var så verst.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

– Utfordringen ved en «Beatles-aften» er selvfølgelig at mange av bandets sanger er ihjelcovret fra før. Denne mørke Lennon-låten er blant de hardest skadde karaokeofrene.Tara Lills barske stemme kler for så vidt sangen godt, og hennes blide, slentrende utstråling forblir sjarmerende. Men de hysteriske musikalfaktene hun drar på med i refrengene er tunge å svelge.

TERNINGKAST 3: Tara Lill Flåten Nicolaisen Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

Ingvar Olsen (24) - «While My Guitar Gently Weeps»:

– Jeg føler du passer inn i en «Beatles-kveld». Du synger nydelig gjennom hele låten. Jeg er svak når du synger falsett, sa Tone Damli.

– Du synger utrolig kult. Det virker som du er usikker på teksten noen steder, men du redder deg inn med stemmen og tryggheten. Kjempebra, mente Selvig.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– Det er de tunge sensekstitallslåtene fra The Fab Four som dominerer i kveld; denne strengt tatt mest kjent for Eric Claptons magnifikke gjestegitarspill. Uansett et velvalgt nummer for denne «Idol»-sesongens melankolske elegantier, som synger på sitt sedvanlige følsomme vis, sobert og elegant. Han er litt usikker i noen av fraseringene, men gjør solid jobb også denne gang.

TERNINGKAST 4: Ingvar Olsen. Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

Anniken Høve (29) - «Don't Let Me Down»:

– Jeg har aldri hørt deg med så masse følelser før. Jeg følte det tilbake, og jeg ser på deg at du mener det du synger. Vi er vant til å høre deg når du er der oppe, men i dag er du mer sårbar. Fyttikatta, du synger fint når du er der nede, skrøt Tone Damli.

– Du synger veldig fint. Jeg synes det var et dødsbra låtvalg. Dette var veldig bra, mente Kurt Nilsen.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 5 prikker

– Anniken har for vane å velge smarte låter, og her utmerker hun seg ved å velge en av The Beatles' skjønneste, ikke-ihjelpiskede sanger. Hun synger den med glans: Går rett inn i balladens ryggmarg, og synger med trygghet, engasjement og sensibilitet. Et eksempel på at det er en fordel å ha nærhet til materialet man skal fremføre. Hun leverer endog en liten tåre som bonus på slutten. Prakt-TV.

Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

Jesper Jenset (17) - «Let it Be»:

– Ingen tvil om at du ikke har den største vokalen i konkurransen. Men underveis har du har gjort de rette grepene i forhold til låtavalg og vist at du klarer det. Jeg synes dette var bra, mente Gunnar Greve.

– Denne Beatles-låten er nok den av låtene deres som er covret mest av i verden. Dermed har du mange gode versjoner å konkurrere mot, og jeg synes du leverer helt fint, men jeg synes ikke det er veldig spennende, var dommen fra Espen «Dansken» Selvig.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

– Alle fred-på-jord-balladers mor, fremført av en kar som jobber med å bevise at han er noe mer enn en «syngende deodorant» – og sliter med å overbevise. Han fremfører sangen, og det er alt han gjør; intet interessant eller eget tilføres. Jesper synger uproblematisk, men også ukarismatisk. Høy skoleavslutning-faktor her.

TERNINGKAST 3: Jesper Jenset. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Jørn Trollebø Kvalheim (23) - «Eleanor Rigby»:

Wow! Kjære Jørn, jeg begynner å gå tom for ting å si. Du leverer hver eneste gang og klarer å fange meg. Han er ikke bare flink, han er også en svært hyggelig fyr, roste Tone Damli.

– Dette var dødsfett. Jeg digget det, sa Kurt Nilsen.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– En av McCartneys sørgeligste sanger, her i tømmerhuggerutgave. Jørn går for en radiogrungeversjon av den strykerdrevne visen, og det er det riktige for ham. Litt rart, men ikke ukledelig, og originalitet gir bonuspoeng. Det kan innvendes at Jørn dytter alle slags låter inn i ett og samme format – det avsluttende brølet inkludert – men det kan også kalles særpreg.

TERNINGKAST 4: Jørn Trollebø Kvalheim. Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

Chinook Lamers (16) - «Yesterday»:

– Den aller, aller, første gangen vi traff deg skjønte vi at du hadde noe spesielt, men det var ganske flatt. Å se den veien du har gått gjør meg ydmyk stolt og vanvittig glad, sa Gunnar Greve.

– Tusen takk. Den her naila du. Håper noen trykket «rec» her, jeg mener, dette kan du gi ut. Det var nydelig. Dette var helt klart kveldens beste, var dommen fra Espen «Dansken» Selvig.

VG-anmelder Thomas Talseths dom:

VG:s terninger viser 5 prikker

– Apropos ihjelcovret! Men vi tåler en til når det gjøres så fint som dette. En strippet pianoversjon gir rikelig rom for Chinooks skarpe, rene stemme. Hun gir ikke låten noen ny dimensjon, for så vidt, men «Yesterday» må kunne regnes blant «standardene» nå, og slike trenger ofte bare en respektfull, durabel gjennomføring for å sitte. Denne satt.

TERNINGKAST 5: Chinook Lamers Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Les også

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Lise ute av «Idol: - Har gjort mitt beste

  2. Ingen røk ut av «Idol» - dommerne reddet Chinook

  3. Tilla Gaasø først ut av «Idol»

  4. VGs musikkjournalist anmelder «Idol»-deltakerne låt for låt

  5. Idol-sjokk: - Jesper ute av konkurransen

  6. Natti ute av «Idol»: – Jeg gikk ut med stil

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder