Dette betyr Carl Espens tatoveringer

Norges Eurovision-håp Carl Espen Thorbjørnsen (31) har tatovert kroppen med musikalske favoritter, roser og en «fuglekvinne».

  • Atle Jørstad Wergeland
  • Marcus Husby

Artikkelen er over seks år gammel

Lørdag kveld skal Carl Espen representere Norge på den store Eurovision-scenen i B&W Hallerne i København i Danmark.

Norges MGP-håp var kledd i en mørk dressjakke med oppbrettede armer i semifinalen torsdag, og den observante TV-seer fikk kanskje med seg at 31-åringens armer er dekket med dekorative tatoveringer.

Thorbjørnsen forteller at fascinasjonen for tatoveringer startet tidlig i 20-årene da en kompis av ham utdannet seg som tatovør.

- Da han begynte som lærling i Bergen, så trengte han noen å tatovere. Etter hvert ble det meg. Å være hans «prøvekanin» er jeg veldig fornøyd med, sier Carl Espen med et smil.

På venstre arm har han tatovert en ugle med påskriften Grace - en hyllest til bergenserens yndlingsalbum med samme navn.

MUSIKKHYLLEST: Carl Espen har blant annet tatovert navnet på sitt yndlingsalbum på armen. Foto: MARCUS HUSBY

- Det er en henvisning til Jeff Buckleys Grace-album som har betydd veldig mye for meg. Det åpnet øynene mine for musikk, sier han.

- Du har en «fuglekvinne» på venstre arm. Hva er det for noe?

- Det er en harpy, kjent fra mytologien, og er en blanding av en fugl og en kvinne. Den er kjent for å lure menn til seg, før den klorte ut hjertene deres, sier Carl Espen som sier at det var tatovør-kompisen han som kom opp med idéen til tatoveringen.

I tillegg til «fuglekvinnen», har Carl Espen også fått plass til en rose på høyre arm.

- Det er en hyllest til Ryan Adams sitt Cold Roses-album. Han er en av mine favorittartister, og fikk meg til å høre mer på countryrock, sier Thorbjørnsen.

Eurovision-artisten har også flere tatoveringer som er mer skjult, blant annet én rose på hver skulder og en annen tatovering på leggen.

- For meg er det viktig at tatoveringene betyr noe og er dekorative. De skal jo være der for evig og alltid, sier han.

Les også

Mer om

  1. Melodi Grand Prix

Flere artikler

  1. Norge faller på favorittlisten før finalen

  2. Carl Espen videre til finalen

  3. Ekspertenes dom: Slik gikk det for Carl Espen

  4. Carl Espen lader opp med høneblund

  5. Carl Espen: - For en opplevelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder