Gabrielle og Sondre Justad kommer også

FORNØYD VINNER: Svenske Måns Zelmerlöw ble den store helten i Wien etter Eurovision-seieren. Nå tar han med seg seiersbidraget «Heroes» til Norge og VG-lista. Foto:Tore Meek,NTB scanpix

Eurovision-vinner til VG-lista

Line-upen til årets store fest på Rådhusplassen blir bare bedre, for kommer gjør også «Heroes»-sangeren Måns Zelmerlöw, Gabrielle og Sondre Justad.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Om under to uker braker det løs på Rådhusplassen i Oslo, og det blir stadig påført nye navn på listen over de som skal underholde de flere titusener som kommer på Skandinavias største gratisfest 20. juni.

Nå bekrefter også Eurovision-vinner Måns Zelmerlöw, Gabrielle og lofotværingen Sondre Justad at de skal være med på VG-lista Topp 20-showet i hovedstaden.

Den 29 år gamle svensken som for drøye to uker siden vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix tar en måned etter seieren turen innom Norge, og VG-lista.

– Det skal bli fantastisk morsomt å fremføre «Heroes» foran et så stort publikum i Norge, og jeg gleder meg utrolig mye til å være på plass på VG-lista på Rådhusplassen 20. juni!

Har du lest? De skal lede showet på Rådhusplassen

LOFOTVÆRING: Sondre Justad laget god stemning under VG-lista-showet i Sortland i fjor. I år skal han gjøre det samme - men foran en mye større folkemengde. Foto:Bjørnar Øvrebø,

– Helt vilt

VG-lista Topp 20-showet blir det første showet på denne størrelsen for «Nu har du mæ»-sangeren Sondre Justad - som i fjor var med under VG-lista-showet i «By X»-konkurransens vinnerby, Sortland.

– Det er helt vilt å tenke på at det er Skandinavias største konsert. Jeg har hørt rykter om at det pleier å være over hundre ganger så mange folk der som det bor på hjemplassen min, i Henningsvær!

Selv håper Justad på mye pyro, og at alle blir med på et felles bad i havet etter showet. Men det finnes et spesielt drømmescenario for 24-åringen, som nylig slapp singelen «Tilbake».

– At alle på Rådhusplassen har lært seg nordnorsk og synger med på låta!

Gabrielle Leithaug (30) gjør som i fjor, og stiller opp på VG-lista Topp 20-showet.
«Gabrielle hilser, og forteller at hun gleder seg masse», melder plateselskapet Universal Music i en tekstmelding til VG.

FIN FRØKEN: Gabrielle var med under VG-lista i fjor hvor hun sang hiten «Fem Fine Frøkner». Her er hun i Bergen. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

DISSE HAR SAGT AT DE KOMMER:

The Main Level

Jaa9 & OnklP

The Fooo Conspiracy

Marcus & Martinus

Staysman & Lazz

Katastrofe

Marion Ravn, Silya Nymoen og Margaret Berger

Kwabs

Astrid S

Admiral P, Nico D og Eben Jr

Freddy Kalas

Tungevaag & Raaban

Innertier

Kommer flere slipp

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza har stått på scenen på Rådhusplassen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

VG-lista er et samarbeid mellom VG og P3, og den neste uken vil vi slippe flere artister på Facebook, Instagram, NRK.no og her på VG.no. Følg med, og se om din favorittartist tar turen innom Rådhusplassen!

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge P3 på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 10.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. Britene inntar Rådhusplassen!

 2. Disse kommer til VG-lista 2015

 3. Festmusikken inntar Rådhusplassen!

 4. Nye tilskudd til VG-lista

 5. The Fooo Conspiracy til Rådhusplassen!

Fra andre aviser

 1. Sondre Justad river både i hjertet og rockefoten

  Bergens Tidende
 2. Kristiansand kan få VG-lista-konsert

  Fædrelandsvennen
 3. For ti måneder siden visste «ingen» hvem han var

  Aftenposten
 4. - Det finnes ikke et bedre sted å spille

  Fædrelandsvennen
 5. Da svenskene oppdaget «Skam», fulgte Gabrielle med på kjøpet

  Bergens Tidende
 6. «Første gang jeg så scenen, tenkte jeg: Hva!? Er det feil å like Gabrielle nå, liksom?»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder