COMEBACK-RUNDE: VG møtte Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen etter pressekonferansen i Berlin i mars, der trioen virket både tente, sprudlende og humoristiske. Foto:Andrea Gjestvang,VG

Rock in Rio: a-ha-konserten er utsolgt

De norske popheltene returnerer til Rio for  gjenforeningskonsert. Ifølge festivalens hjemmeside er det for sent å sikre seg billetter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

27. september er det duket for a-ha-comeback på City of Rock i Rio de Janeiro, drøyt fem år etter at bandet la opp med avskjedskonsert i Oslo Spektrum.

Er du a-ha-fan, men har vært litt sent ute med å bestille er det etter alt å dømme for sent å skaffe seg billett nå.

I alle fall hvis du skal kjøpe gjennom musikkfestivalen Rock in Rio's hjemmeside:

Per torsdag morgen står det nemlig at datoene 21., 22., 23., 24., 26. og 27. september er utsolgt – og sistnevne er altså den dagen a-ha skal underholde på hovedscenen i Rio.

Det er kun ledige billetter for lørdag 25. september, da Slipknot og Faith no More er headliner.

a-ha-manager Harald Wiik bekrefter overfor VG at konsertdagen a-ha skal spille solgte ut på en dag.

Sist Magne Furuholmen (52), Morten Harket (55) og Paul Waaktaar-Savoy (53) sto på scenen i Maracanã stadion Brasil var i 1991. Da spilte de for 198 000 fans på Maracanã stadion, og satte verdensrekord i antall solgte billetter til en konsert.

FOLKSOMT: Scenen, hvor a-ha spilte i Rio i 1991, sett fra de bakerste benkene. Foto:Magnar Kirknes,VG

– Konserten ble et viktig øyeblikk i det norske bandets historie, siden den satte verdensrekord for største betalende publikum fram til da, skriver festivalnettstedet.

Men det kan finnes håp hvis du er ute i siste liten: På lørdag la a-ha ut en link til en nettside på sin egen Facebook-profil hvor man kan kjøpe billetter til hovedattraksjonene på de ulike festivaldagene, og med det sikre seg plass på de andre konsertene den dagen.

– Vi har fått fortalt at denne linken kan fungere for personer som ønsker å kjøpe billetter, men er utenfor Brasil. Men kjapp dere, det er veldig få billetter igjen, skriver de.

Det kan også være lurt å lete rundt etter pakkeløsninger, som denne via hotelurbano. Mange billetter kan være kjøpt opp av aktører som tilbyr pakker, lik dem man blir tilbudt til fotballkamper i England.

I tillegg til konserten i Rio, skal a-ha feire 30-årsjubileet sitt med nytt album og en internasjonal turné.

VG møtte a-ha i Tyskland da de annonserte det nye albumet, og de fortalte da at vetoretten hvert medlem har hatt er lagt vekk i forbindelse med comebacket. Det behøver imidlertid ikke bety at all uenigheten blant bandets tre medlemmer blir borte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder