30 år siden Bobbysocks lot det swinge

Elisabeth Andreassen (57) og Hanne Krogh (59) ser tilbake på musikk-eventyret med glede.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens vi våkner opp og spør oss hva som skjer, kan vi notere at det er 30 år siden Bobbysocks stakk av med seieren i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest.

Seieren den 4. mai 1985 gjorde Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh historiske. Med låten «La det swinge» vant Norge den internasjonale finalen i musikk-konkurransen for første gang.

– Det er veldig spesielt. Vi lever i høyeste grad enda, og har hatt et så utrolig morsomt siden den gang. Det har betyr enormt mye, sier Elisabeth Andreassen.

Takknemlig

HEDRET: Bobbysocks sto på scenen under MGP-finalen i 2015. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Også Hanne Krogh ser tilbake på kvelden for 30 år siden med stor glede. Hun mener Eurovision-seieren har gitt henne erfaringer og utfordringer hun kanskje aldri ellers ville ha fått.
– Jeg føler takknemlighet for å være en del av noe som har gitt mennesker et godt minne. Det er ingen tvil om at den seieren i Gøteborg var en trampoline for min karriere, som har gjort at jeg kunne samarbeide med det ypperste vi har av musikere i dette landet, sier Hanne Krogh til VG og legger til:
– I tillegg til alt fikk jeg en klin gæren lillesøster.

Les stort intervju med Elisabeth Andreassen: – I starten var man ikke alltid så klok (krever innlogging)

For å markere 30-årsjubileet forteller Elisabeth Andreassen at hele teamet som jobbet med «La det swinge» skal feire med middag.

– Noe av det fineste er å kunne mimre tilbake. Det blir veldig hyggelig. Det er som et champagneglass som stadig fylles opp igjen, sier Andreassen.

TIL TOPPS: Elisabeth Andreassen (t.v) og Hanne Krogh vant Eurovision Song Contest for Norge. Foto:Per Fronth Nygaard,VG

Gode opplevelser

Den siste tiden har Bobbysocks fått oppmerksomhet både under BBCs konsert for Eurovision Song Contests 60-årsjubileum og under den norske MGP-finalen.

– Det er vakkert hvordan det fortsatt gir oss så mange gode opplevelser, sier Hanne Krogh.

Om kort tid skal duoen Mørland & Debrah Scarlett ut i ilden med balladen «A Monster Like Me». Lørdag 23. mai arrangeres årets Eurovision-finale i Wien. VGs anmelder har trillet terning og vurdert alle bidragene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder