Universal sier unnskyld etter Bieber-kaoset

(VG Nett) Plateselskapet Universal Music legger seg langflate etter gårsdagens Justin Bieber-konsert.

Mats Bleikelia
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Svært mange ungjenter ble klemt sammen på et lite område da tenåringsidolet opptrådte ved Operaen i Bjørvika i går ettermiddag. Minst ble 49 skadet og 19 sendt til sykehuset under og etter konserten.

Enormt oppmøte gjorde at det hersket komplett kaos allerede flere timer før konserten staret.

Arrangøren har fått kraftig kritikk fra flere hold, blant annet fra bekymrede foreldre. Nå innrømmer de tabben, og sier de undervurderte den enorme interessen for Bieber.

- At noen blir skadet på et arrangement som dette er svært beklagelig. Heldigvis ble ingen alvorlig skadd, skriver Petter Singsaas, administrerende direktør i Universal Music, i en pressemelding.

Bildespesial: Se kaoset under Bieber-besøket

- Vi hadde i god tid før arrangementet innledet samarbeid med politiet, Oslo kommune, Den Norske Opera og sikkerhetsselskapet PROSEC, og mente at sikkerheten skulle være god nok. Når vi ser hva som skjedde i går, og hvor mange mennesker som møtte opp, så skal vi selvfølgelig lære av dette, sier Singsaas.

Vant møte - ble avlyst

Universal vil også beklage til ungjentene som hadde vunnet et ekslusivt møte med Bieber, men som likevel ikke fikk drømmen oppfylt.

- De som ikke fikk møtt sin store helt, vil få en eksklusiv Justin Bieber fanpakke som plaster på såret. Bieber har selv signalisert i media at han ønsker å komme tilbake til Norge og holde en ny konsert her. Hvis dette blir tilfelle så vil vi gi bort konsertbilletter til de som i går ikke fikk gjennomført det planlagte møtet med Bieber. Vi vil også prøve å få til et nytt treff med Justin Bieber.

Var du der? Del ditt Bieber-minne med VG-leserne!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder