Bjørn har solgt nær 14 ganger mer enn Tone

TOPPSELGER: Bjørn Eidsvåg og Kurt Nilsen troner øverst på salgslista for høsten 2010. Grafikk: VG

Platehøstens topp og flopp

Mens Bjørn Eidsvåg har solgt et sekssifret antall plater på rekordtid, har Tone Damli Aaberge gått på en salgsmessig smell i høst.

  • Atle Jørstad Wergeland
  • Halstein Røyseland

Artikkelen er over ni år gammel

Så langt har Eidsvåg solgt over 180000 eksemplarer av sitt kritikerroste album «Rundt neste sving», ifølge tall VG har fått fra plateselskapet Petroleum Records.

Les også: Ikke fornøyd med Tones platesalg

Platen, som ble sluppet i midten av november, topper dermed VGs oversikt over høstens salg - det til tross tøff konkurranse fra andre store navn som Sissel Kyrkjebø og Vamp.

- Jeg er en heldiggris som får lov til å jobbe med de musikerne jeg gjør, privilegert over at folk kommer på konsertene, og at jeg selger plater. I år skal jeg investere i en god, italiensk rødvin til pinnekjøttet, sier en glad Eidsvåg til VG.

Forundret artist

- Er du overrasket over suksessen?

- Ja, jeg er det. Suksessen som Sissel og Odd (Kyrkjebø og Nordstoga, journ.anm.) hadde i fjor, er sjelden. Det skal noe til å følge opp det. Vi vet at platesalget har gått drastisk ned. Jeg hadde håpet på rundt 100000. Dette er litt for godt til å være sant. Og ting som er for godt til å være sant, er jo ofte det, sier Eidsvåg.

Han understreker at han baserer mye av sin virksomhet på å spille live.

VGDebatt:«Hva synes du om platehøsten?»Si din mening!

- Det er viktigst. Så blir jeg fryktelig glad hvis jeg selger plater i tillegg. Det er aldeles strålende. Det skal ikke være mulig, mener Eidsvåg, som totalt sett har solgt over 1,5 millioner plater siden debuten i 1976.

Han tror folk identifiserer seg med ham fordi han synger på norsk.

- Det tror jeg folk setter pris på. Jeg har potensialet til å havne i den norske sangskatten. Folk som skriver sanger på norsk som kan synges på julebord, i begravelser og i bryllup, tror jeg er en viktig ting, sier han.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Flere artikler

  1. Ikke fornøyd med Tones platesalg

  2. Rekordstor interesse for platen «Mitt Lille Land»

  3. Pluss content

    Sissel Kyrkjebø: – Vidunderlig å kjenne at man blir eldre

  4. Nordstoga-brødrene konkurrerer i platesalg

  5. Sissel kjøper seg privatliv

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder