STILLER OPP: Jørn Stubberud drar til Phoenix for å være med på en eksorsisme. Foto: Terje Bringedal/VG

Satanrocker vil djevelutdrives på TV

(VG Nett) Mayhem-bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud (43) vil la en kjent eksorsist forsøke å djevelutdrive ham på TV.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I forbindelse med NRK-programmet «Folk i farta» reiser programleder Alex Rosén denne uken til Canada for å møte den norskættede eksorsisten Bob Larson.

Etter noen dager i Canada skal Larson og NRK-crewet reise til Phoenix i Arizona. Der har Mayhem-bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud sagt seg villig til å bli utsatt for eksorsisme av pastoren.

- For moro skyld

- Det kommer til å bli vilt som faen. Jeg tror ikke jeg plutselig kommer til å være fri for demoner. Jeg er bare der for moro skyld, sa Stubberud i et intervju med tyske Metal Hammer i helgen.

Mayhem-bassisten tror ikke den planlagte seansen kommer til å ha noen effekt på ham.

- I min verden er alle predikanter løgnere. Alle som forteller meg at de har snakket med Gud er en forbanna løgner, sier Stubberud til VG Nett.

Ifølge Øystein Hagelund, researcher for «Folk i farta», er ikke Bob Larson kjent med planene om eksorsismen. Det er derfor ikke sikkert at seansen kommer til å bli gjennomført.

- Løgn

- Vi vet ikke om det går i orden ennå. Dersom det gjør det, vil det bli sendt på NRK i oktober, sier Hagelund til VG Nett.

Bob Larson ble på 80-tallet kjent for å la folk ringe inn til sitt radioprogram, slik at han kunne forsøke djevelutdrivelse på dem. Til tross for at han er en kjent radio- og TV-evangelist, har ikke Stubberud noe tro på det han driver med.

- Når han først har gjort seg ferdig, så kan jeg fortelle hva jeg synes om opplegget. Jeg ser frem til dette her. Jeg tror det kan bli moro. Det er jo et humoristisk program, sier Stubberud til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder