FAVORITTER: Loreen og Alexander Rybal var begge favoritter i forkant av GP-finalen. Foto: Aftonbladet / Scanpix

Svensk GP-ekspert om Loreen: - Kjennes som når Aleksander Rybak vant

Tror svenskenes Loreen vil kuppe hele Eurovision-finalen

Den svenske GP-eksperten Tobbe Ek mener Loreen er det beste bidraget svenskene har sendt til Eurovision Song Contest på mange år.

  • Martine Lunder Brenne

Lørdag ble det klart at det er Loreen som skal representere Sverige i GP-finalen i Baku, med låten «Euphoria». GP-ekspert i Aftonbladet, Tobbe Ek, er ikke i tvil om at hun kan knuse både Tooji og resten av konkurrentene i finalen.

- Det er det beste bidraget Sverige har sendt på mange år. Helt siden Loreen fremførte låten sin før aller første gang har folk snakket om at hun ville vinne hele greia. Det er samme følelse som mange nordmenn hadde da Alexander Rybak vant, sier Ek til VG Nett.

BAKGRUNN: Loreen blir Toojis svenske GP-konkurrent

MELODIFESTIVALEN-EKSPERT: Tobbe Ek. Foto: Aftonbladet


Det er også mange likheter mellom Alexander Rybak og det norske GP-håpet Tooji Keshktar. Rybak vant Eurovision Song Contest i 2009 med låten «Fairytale» og nå både tror og håper Ek at Loreen kan ta seieren hjem til Sverige.

- Jeg har stor tro på denne låten fordi den er mer europeisk enn skandinavisk. Den kan appellere til langt flere enn svenskene, sier Ek til VG Nett.

Han får støtte av den norske GP-generalen Per Sundnes. Hans personlige favoritt i den svenske finalen var nettopp Loreen. Nå tror at at hun kan gi norske Tooji tøff konkurranse.

- Loreen er uten tvil en av de største konkurrentene i finalen. Man merket at salen jublet ekstra når hun kom på scenen og da var det allerede bestemt at hun skulle gå videre. Hun tenker helt annerledes og blander kommersiell musikk med en smalere sjanger. Dessuten er hun mer rutinert i år enn i fjor, sier Sundnes.

VENNER: Per Sundnes er fornøyd med at Loreen skal representere Sverige i Eurovision. Han var selv på plass i Globen for å heie. Foto: Privat


Loreen deltok i Melodifestivalen i fjor, men kom aldri til finalen. I år knuste hun imildertid den andre favoritten, Danny Saucedo, som stormet rasende ut etter at vinneren var annonsert.

- At Loreen vinner viser at man kan bruke så mye penger man vil, uten at publikum nødvendigvis liker det. Dannys nummer var mye mer påkostet, men likevel vant Loreen en overlegen seier. Hun er en solid artist som gjør det bra hver gang hun går på scenen, sier Sundnes.

Selv ga han Loreen en champagneflaske og et kort med skriften «Vi skal til Baku» før finalen.

Også «Idol»-vinner Aleksander With deltok i melodifestivalen som låtskriver. Hans låt nådde ikke til topps, men derimot ble han hedret av låtskriverkollegene med en egen pris.

Tooji var også tilstede i Globen for å lese opp den norske poenggivningen. Neste gang han møter Loreen er i Aserbadjans hovedstad baku, hvor den store finalen skal holdes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder