Thomas Mesereau og Michael Jackson på vei ut av rettslokalet i Santa Maria. Foto: AP

- Jackson-forsvaret kan avsløre flere løgner

(VG Nett) Michael Jackson-forsvaret starter denne uken sin bevisføring i Santa Maria. Da kommer trolig påstander om flere løgner hos aktoratets vitner.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Når forsvarerne starter sin bevisføring, kan juryen vente seg flere påstander om løgner. I retten mandag fikk de en forsmak på hva som kan komme.

Fra vitneboksen fortalte moren til det påståtte offeret at hun bare kjente to av de Neverland-ansatte Mesereau ramset opp for henne.

- Jeg kjenner bare Jesus Salas og Evvy, sa moren.

Avslørt av telefonutskrifter

Hun sa også at hun aldri hadde hørt om navnene Violet Silva og Angel Vivanco. Akkurat den påstanden blir nok snart et tema igjen. Ifølge Fox News viser telefonutskrifter at moren blant annet ringte til Vivanco en rekke ganger, også etter at hun "rømte" fra Neverland.

Vivancos telefonnumer dukket opp på utskrifter som ble presentert av aktoratet i retten mandag, men distriktsadvokat Tom Sneddon så ut til å ha oversett hvem som eide alle nummerne.

Denne avsløringen føyer seg inn i rekken av det Jackson-forsvarerne mener er en meget tynn sak fra aktoratets side. Når aktoratet avslutter sin bevisføring tirsdag eller onsdag, vil trolig forsvarerne be om at hele Jackson saken blir droppet på grunn av for dårlige bevis. Det er imidlertid lite trolig at dommeren vil være med på en slik avgjørelse.

Det betyr at Jackson-saken vil fortsette i minst to måneder til, og at det først vil komme en avgjørelse i starten av juli.

I tillegg til at hun ringte Vivanco, har moren til det påståtte offeret ringt andre Neverland-ansatte etter at hun forlot Neverland for siste gang. I retten er det blitt hevdet av aktoratet at moren måtte rømme fra det de mener var fangenskap.

En av personene moren ringte til var Neverland-medarbeideren Maria Aceves. Aceves sto i utgangspunktet på aktoratets vitneliste, men ble etter hvert strøket fra listen.

Lurt av egne bevis?

Og telefonutskriftene som ble presentert av aktoratet mandag kan inneholde mer informasjon som er til nytte for Jackson-forsvaret.

I sin faste spalte skriver den anerkjente Fox News-journalisten Roger Friedman at telefonutskriftene kan hjelpe Jackson med å bevise at han ikke var på Neverland flere av datoene de påståtte overgrepene skal ha funnet sted.

Jackson var ikke på Neverland 6., 7., 8. eller 9. mars 2003.

- Takket være en kjedelig gjennomgang av telefonutskrifter mandag lærte vi noen små detaljer som kan få stor betydning senere, skriver Friedman.

Da Jackson var borte fra Neverland, var det påståtte offeret og hans familie igjen på ranchen. Den nå 15 år gamle gutten fortalte til en storjury i forkant av rettssaken at overgrepene fant sted "mot slutten" av oppholdet på Neverland. Han reiste fra Neverland for siste gang 12. mars.

- Jackson, som vi ved et uhell fikk høre i retten, befant seg på Beverly Hilton hotell flere dager i dette tidsrommet under navnet Kenneth Morgan. Telefonutskrifter som ble presentert av aktoratet viser at han flere ganger ringte til assistenten Evvy Tavasci på dagtid og om natten. Aktoratet ville bruke samtalene og regningene fra oppholdet som bevis. Vi fikk også vite at Jackson bodde i en 850 dollar-suite, skriver Firedman.

Bodde på luksussuite

Aktoratets telefonutskrifter, som egentlig skulle være et av flere bevis i konspirasjonstiltalen mot Jackson, viste også at popstjernen kan ha vært borte fra Neverland 20. februar 2003. Det er den samme dagen som distriktsadvokat Tom Sneddon i sin tiltale hevder at Jackson startet med overgrepene.
- Skal vi tro telefonutskriftene bodde Jackson på Turnberry Isle Inn den dagen. Der bodde han også tidligere den måneden, nærmere bestemt på et rom som kostet 3700 dollar per natt, skriver Friedman.

- Ettersom distriktsadvokaten plasserte Jackson-overgrepene mellom 20. februar og 10. mars 2003, ser det ut til at muligheten han hadde for å utføre overgrep bare blir mindre og mindre. Fra før er det kjent at familien var borte fra Neverland mellom 25. februar og 2. mars. Ta vekk den uken også, så sitter du igjen med tre-fire dager i mars og det samme i februar, skriver Friedman.

I retten mandag fikk forsvaret enda et godt poeng de kan bruke mot aktoratet senere. Moren til det påståtte offeret har tidligere hevdet at hun ble hindret av Jackson og hans medarbeidere i å feire valentinsdagen 14. februar.

Ifølge telefonutskriftene viser det seg imidlertid at hun en rekke ganger på valentinsdagen ringte til vennen Azja Pryor, som for øvrig er forloveden til filmstjernen Chris Tucker. Den siste samtalen til Pryor kom like før midnatt. Hun ringte også til Jackson-medarbeideren Frank Tyson på denne dagen. Forsvarerne til Jackson vil trolig hevde at det var morens egen skyld at hun ikke fikk feiret kjærlighetsdagen.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Dårlig dag for aktoratet: - Moren beskrev Michael Jackson som en engel

 2. Culkin hjelper Jackson

 3. Michael Jackson snakket med fansen i natt: - Jeg har verdens mest utrolige fans...

 4. Nå skal Jackson forsvare seg

 5. Varsler sjokkavsløringer i Jackson-rettssaken

Fra andre aviser

 1. Ryktet er svertet

  Aftenposten
 2. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 3. Hardkjør mot Jacko

  Aftenposten
 4. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 5. Full frifinnelse av Jackson

  Fædrelandsvennen
 6. - Ikke Michaels sønn

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no